Zázvorovo-jablkový čaj s černicovým džemom (fotorecept)

Autor receptu: amilka2

Išla na mňa nejaká viróza, či prechladnutie, tak som si pripravila túto vitamínovú bombu a na moje počudovanie, po troch dávkach horúceho nápoja..bolesti hrdla aj nádcha mi dali zbohom.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme strúhaný zázvor vo vode...alebo len zalejeme vriacou vodou a necháme 15 min postáť. Pridáme nastrúhané jablká aj so šupkou.
  2. Po 15 min rozmixujeme aj z džemom .
  3. Potom scedíme .
  4. Kedže je priprava aj postup jednoduchý, nedala som nachystane fotky, tak prikladám. Pomer si môžete prispôsobiť podľa chuti..Najlepšie je piť čaj čo najviac teplý.Zázvor uvoľní nos, vydezinfikuje hrdlo, jablka pridajú chuť a. zjemnia štipľavosť, černicový džem dodá sladkosť...
  5. A džem..môžete pridať akýkoľvek...ja mám v záhrade černice..a džemu plnú policu v komôrke.