Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Veľmi svieža torta, ktorá tak pristane k sviatočnému veľkonočnému menu.

16
porcií
50 minút
príprava
50 minút
na 180/160 °C

Postup

  1. Pripravíme si krehké cesto z daných surovín a zabalené do fólie chladíme 30 minút. Potom vyvaľkáme a vykrojíme kruh priemeru 25cm. Zo zbytku cesta vypichujeme zajačikov a veľkonočné vajíčka. Plát popicháme vidličkou a pečieme 10-15minút, zajačikov 8minút pri 180stC.
  2. Na piškótový korpus zmiešame mletý zázvor a rum.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešame do hustej peny a primiešame zázvor s rumom.
  4. Navrch preosejeme múku, škróbovú múčku, prášok do pečiva a zľahka premiešame. Primiešame aj kandizovaný zázvor alebo kandizovanú citrusovú kôru, ktorú som teraz dávala aj ja, pretože som nezohnala zázvor.
  5. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a tiež zľahka primiešame do piškótovej hmoty spolu s tekutým maslom.
  6. Hmotou naplníme formu s priemerom 25cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút pri 160stC. Upečený korpus vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a prerežeme na polovicu.
  7. Na krém uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného premiešania. Primiešame tvaroh a šľahačku vyšľahanú so stužovačom. Do polovice plnky primiešame aj polovicu mandľových lupienkov.
  8. Korpus z krehkého cesta potrieme džemom.
  9. Priložíme plát piškótového korpusu, potrieme ho krémom s mandľami a priklopíme aj druhú časť korpusu.
  10. Celú tortu potrieme krémom bez lupienkov a posypeme lupienkami.
  11. Upečené zajačiky a vajíčka potrieme cukrovou polevou a použijeme na ozdobu. Ja som na polevu vymiešala práškový cukor s citrónovou šťavou a prifarbila. Skôr než som stihla ozdobiť a odfotiť tortu, už sa krájala.....