Závitky z pangasia plnené lososom na paradajkovo–paprikovej omáčke

Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
Závitky z pangasia plnené lososom na paradajkovo–paprikovej omáčke
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Závitok:
600 g
200 g
Zelenina juliene:
70 g
50 g
70 g
70 g
70 g
Omáčka:
70 g
80 g
50 g




Postup

  1. 1

    Filet zo žraloka potrieme bylinkami položíme na ňu kúsok lososa zrolujeme, osolíme, okoreníme, zabalíme do fólie a varíme cca 15 až 20 minút. Zeleninu nakrájame na tenké rezančeky, osolíme, okoreníme a restujeme na olivovom oleji.

  2. 2

    Na omáčku nakrájame cibuľu, papriku, paradajky, spolu to zarestujeme na olivovom oleji, podlejeme vodou povaríme do mäkka. Rozmixujeme, precedíme a ešte chvíľu povaríme.

  3. 3

    Uvarenú rybu vyberieme z fólie, prekrojíme a podávame na restovanej zelenine. Podlejeme omáčkou a dekorujeme citrónom a bylinkami.

Diskusia k receptu

alexdidi
zaujímavá kombinácia: ryba plnená rybou...v surovinách je však pangasius,ale v postupe žralok...
tinca
Píše sa v texte, že žraloka... sumec patrí do čeľade sumcovitých rýb /až do 300 kg môže mať/.Na náš trh vraj prišiel menší sumček žraločí /cca 15kg/ z kontrolovaného chovu asi z Vietnamu. Takže sumec, žralok asi oboje je OK.
tinca
P.S.Opravuejm slovo sumec na pangasius patrí do čeľade....má byť správne, prepáčte.
vcelka
Pangasius sa označuje aj ako sladkovodný žralok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia