Zavináče z kuracieho mäska so slaninkou, syrom a šampiňónmi
Autor receptu: danja301
Tento recept je špecialitkou môjho manžela a jeho pôvodný názov v macedónčine je
Pileški
uvijači - ak by ste sa niekedy ocitli na Balkáne s radosťou vám ich ponúknu či už
miestni
obyvatelia, alebo v reštaurácii. Pripravuje sa väčšinou na grile vonku v prírode-takto
pripravené mäso sa nazýva Skara, ale dá sa pripraviť aj v domácich podmienkach tak
ako vám to ponúkam ja.
Postup
- Kuracie prsia si naklepeme ,prerežeme priečne na pol .
Položíme naň kúsok syra-pozdľžne,akoby tyčinku,z bokov pridáme na drobno nakrájané šampiňóny ,zavinieme do valčeka a obalíme plátkom slaninky.
Poprepichujeme špáradlami , aby kým sa mäsko stiahne pri vysokej teplote, sa zavináč nerozvinul.
Na obrázku je pracovný pult môjho manžela:)
- Ukladáme na plech,podlejeme trochou piva , skutočne asi na tri prsty odo dna plechu, môžeme , ale nemusíme pridať na kolieska nakrájanú cibuľu a pečieme asi hodinku pri teplote 220 st.
Pozorujeme ako sa mäsko pečie , lebo dľžka pečenia závisí od rúry a od kvality slaniny. Po pol hodinke skontrolujeme mäkkosť mäsa a to je pre nás kritériom ukončenia procesu prípravy v rúre.
Servírujeme so zemiakovým pyré , ak pripravujeme doma ,ak grilujeme vonku,najlepšie je skombinovať toto skvelé jedlo s chlebíkom opečeným na grile a zeleninovým šalátom ,prípadne pečenými paprikami.
Z daného množstva mäsa nám vyšlo 24 kusov.
- Na tejto fotografii sú zavináče už mäkké, ale nechali sme ich ešte asi 10 minút , aby sa začervenala kôrka na slaninke.
Potom nám už prišli hostia a finálna fotografia zo slávnostného stola chýba,kým sme sa spamätali boli fuč:)