Závin s pudingovo-kososovo-jogurtovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

20- 25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky som preosiala 500 g hladkej múky špeciál. Z vlažného mlieka som odobrala do malej misky 50 ml. Rozdrobila som do neho polovicu kocky čerstvého droždia. Z odváženej múky som odobrala 2 čl múky. Premiešala som kvasnice s múkou a mliekom. Nechala som vykysnúť kvások. Do múky som pridala štipku soli a 1pl cukru. Do zvyšného mlieka som dala 1 celé vajíčko a 80 ml oleja. Rozmiešala som vajíčko v mlieku s olejom. K múke som pridala vykysnutý kvások,mlieko a vypracovala som cesto. Zarábala som aj na slané kysnuté cesto. Z neho budú šunkovo - syrové slimáky k šošovicovej polievke.
  2. Vypracovala som cesá. Zakryté utierkou som ich nechala vykysnúť.
  3. Medzitým, čo mi cesto kyslo, som uvarila hustý čokoládový puding z 500 ml mlieka, 2 pl cukru a dvoch čokoládových pudingových práškov.
  4. Do uvareného vlažného pudingu som vmiešala na maslo.
  5. Dobre som ho premiešala. Plnka je hotová.
  6. Cesto je vykysnuté. Rozdelila som ho na dve časti.
  7. Jednu časť som vyvaľkala, natrela polovičkou pudingu, zrolovala. Závin som preniesla na plech vystlaný fóliou na pečenie.
  8. Medzitým prišla vnučka. Vravela, že ona má rada kokos. Pýtala sa, či by sme do pudingu nemohli dať aj kokos. Tak sme experimentovali. Bála som sa, že bude plnka suchá po pridaní kokosu.. Preto som sa rozhodla pridať do pudingu jeden jogurt.
  9. Pridali sme 200 g smotanový jogurt straciatella. Vmiešala som ho do zvyšného pudingu.
  10. Druhú časť cesta som rozvaľkala, natrela pudingovo jogurtovou plnkou. Posypala som plnku kokosom. Cesto som zrolovala, preložila na plech. Vrch som natrela olejom. Piekla som ho na 180° C asi 20 - 25 min.
  11. Vpredu je závin s pudingovou plnkou, vzadu je s kokosovou plnkou. Terezka si vzala z každého závinu aj domov:-)