Ovocný závin
Ovocný závin

Závin s dulami, jablkami a aróniou

paul1 - bez fotkypaul1, 10. októbra 2017
Závin s dulami, jablkami a aróniou
Foto: paul1

Plody arónie obsahujú vitamíny A, C, P, PP, B2, B9, E a množstvo minerálnych látok. Plody dule obsahujú vitamín C a množstvo minerálnych látok, hlavne Zobraziť celý popisPlody arónie obsahujú vitamíny A, C, P, PP, B2, B9, E a množstvo minerálnych látok. Plody dule obsahujú vitamín C a množstvo minerálnych látok, hlavne draslík, fosfor, horčík, vápnik, meď, železo atď.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1000 g
1000 g
100 g
1/2 ČL
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Jablká umyjeme, olúpeme, rozšvrtíme, odstránime jadrovníky, nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme šťavu. Dule umyjeme, olúpeme, rozštvrtíme, vykôstkujeme a tiež nastrúhame. Pridáme cukor, škoricu a bobuľky arónie, každú mierne roztlačíme. Premiešame a všetko necháme uležať, aby sa cukor vsiakol.

  2. 2

    Pláty lístkového cesta rozmrazíme a každý vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Posypeme strúhankou. Do stredu dáme ovocnú zmes a rovnomerne rozotrieme. Ohneme konce cesta, aby šťava nevytiekla. Potom okraje cesta preložíme cez náplň a zlepíme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na plech, ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou.

  3. 3

    Povrch závinu potrieme vajíčkom a poprepichujeme vidličkou, aby závin pri pečení nepraskol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C, po chvíli stlmíme na 180 °C a pečieme 20 až 30 minút (do zlatista).

Diskusia k receptu

zinnajdha
vďaka za dobrý recept. Žiaľ, aróniu- všetky plody zjedli drozdy ( desať rokov sa jej nedotkli, až teraz v lete...).
Poučila som sa. Na jar ju prikryjem sieťkou. Veľmi sa teším na Tvoju štrúdľu.
1x paul1
dvorka
Podobne ako Zinnajda som dopadla tohto roku aj ja. Na jar nebolo čerešní ani višní, tak išli vtáky na všetko ovocie v záhrade nevynímajúc jahody, jablká aj aróniu. Ale, chcem o tom písať že sa mi páči náplň s dulami. Máme ich veľa, neviem čo s nimi lebo robiť dulové cukríky je časovo náročné a džemu mám aj z minulého roka ešte dosť. Určite vyskúšam. Vďaka za tip na recept.
paul1
@Dvorka (11.10.2017 13:38)

Dobrý deň, skúste dať do vyhledávača: maso s kdoulemi
je tam kopa receptov. Zdraví Pavel




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia