Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept)
Autor receptu: klimeczek
Snažím sa aby moje výtvory nie len výborne chutili ale aby lahodili aj očiam. A pokiaľ možno aby
to celé aj pekne hýrilo farbami. Ak màte chuť na sladké ale hrešiť chcete len minimálne
vyskúšajte tento závin. Bude Vám chutiť určite!
4 - 8 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Listkové cesto si rozvaľkame a potrieme vrstvou dvoch zmiešaných tvarohov.
- Cukor na panvici roztopíme na karamel. Vytlačíme šťavu z pomarančov a pridáme vanilkový struk. Vložíme ošupané a rozštvrtené hrušky a krátko povaríme kým sa šťáva nezredukuje a hrušky ale stále zostanú al dente.
- Marinované hrušky naukladáme na vrstvu tvarohu spolu s malinami a podľa chuti aj orechami. Zvinieme, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry.
- Do pomarančovej šťávy ktorá nám zostala vmiešame zlatý klas ktorý si rozmiešane v smazané na šľahanie. Necháme prejsť varom a odstavíme. Takto vniknutý pomarančovo-vanilkový krém chutí k štrudličke vynikajúco.
- Ja som podával v ponarančovej šupke ktorá poslúžila ako chutnà miska. Zdobiť čerstvými malinami - povinnosť! :-)
Dobrú chuť prajem