Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept)

Autor receptu: klimeczek

Snažím sa aby moje výtvory nie len výborne chutili ale aby lahodili aj očiam. A pokiaľ možno aby to celé aj pekne hýrilo farbami. Ak màte chuť na sladké ale hrešiť chcete len minimálne vyskúšajte tento závin. Bude Vám chutiť určite!

4 - 8
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Listkové cesto si rozvaľkame a potrieme vrstvou dvoch zmiešaných tvarohov.
  2. Cukor na panvici roztopíme na karamel. Vytlačíme šťavu z pomarančov a pridáme vanilkový struk. Vložíme ošupané a rozštvrtené hrušky a krátko povaríme kým sa šťáva nezredukuje a hrušky ale stále zostanú al dente.
  3. Marinované hrušky naukladáme na vrstvu tvarohu spolu s malinami a podľa chuti aj orechami. Zvinieme, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry.
  4. Do pomarančovej šťávy ktorá nám zostala vmiešame zlatý klas ktorý si rozmiešane v smazané na šľahanie. Necháme prejsť varom a odstavíme. Takto vniknutý pomarančovo-vanilkový krém chutí k štrudličke vynikajúco.
  5. Ja som podával v ponarančovej šupke ktorá poslúžila ako chutnà miska. Zdobiť čerstvými malinami - povinnosť! :-) Dobrú chuť prajem