Zaváraný šalát
Zaváraný šalát

Zaváraný letný šalát

susan1009 - fotkasusan1009, 10. júla 2018
Zaváraný letný šalát
Foto: Susan1009

Tento recept som našla na internete, ale upravila som si ho podľa seba. Všetkým veľmi chutil, tak sa s Vami oň podelím.

15-20 minút
na 80 °C

Suroviny

2,5 kg nakladačky
0,5 kg
1 kg
1 kg
Nálev:
300 ml
300 g
1/2 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Uhorky nakladačky také väčšie už (tie nemám rada na zaváranie, tak som ich využila takto) som nastrúhala na tenké kolieska aj so šupkou, bielu cibuľu na kolieska, tentoraz som mala červenú, dala som tú, mrkvu na hrubšom strúhadle čo sa strúhajú jabĺčka a papriku na pásiky.

  2. 2

    Všetko dáte do jednej misky a zmiešate. Potom si pripravíte nálev. Odmerala som ocot, vsypala cukor, soľ, vegetu a všetko zamiešala v miske a vyliala na nakrájanú zeleninu. Takto pripravené to nechám postáť aj pol dňa, nech zelenina ešte pustí šťavu.

    Zaváraný letný šalát - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú zmes naložíte do fliaš doliala som zvyšným nálevom, čo mi ostal a zavrela. Sterilizujete 15-20 min pri 80 stupňoch. Alebo ako ste naučení, podobne ako uhorky.

    Zaváraný letný šalát - obrázok 3
  4. 4

    Recept bol na štyri kilá uhoriek, prispôsobila som ostatným pridaným surovinám. Ak máte menej uhoriek, môžte pridať viac papriky, alebo mrkvy alebo viac cibule záleží len na Vás a na surovinách, ktoré máte. Ale nálev je na tie 4 kg, tak sa držím, aby som mala štyri kilá surovín. Ak máte radi pikantné, môžte pridať aj feferónky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak takúto čalamádu som kedysi robila, ale ešte som tam nastrúhala aj kapustu, a aby bola pikantná, aj pár feferoniek pridala.
evanaaa
A - dokončujem, inak sa mi páči aj tvoj šalát, pekne to v tom pohári vypadá a iste je dosť chutný.
fialka49
Aj ja som mala niekoľko väčších uhoriek-nakladačiek, ktoré som tiež nechcela zavárať, skúsila som práve tento istý recept - prvý raz. Na surovo nám chutil (robím si domácu vegetu) , som zvedavá, koľko sa zmení chuť zaváraním. Robila som ho pikantný.
ivan14
Jsou to takové "mixle v pixle", já přidávám ještě květák, a když jsou ještě malé, tak i kukuřičky.
susan1009
Nechcela som dávať deko lebo ho dávame do všetkých zavaranin ale s tou vegetou to ma inú chuť a je to taka zmena tieto suroviny sú tak akurát už som to nechcela moc kombinovať ale stojí za vyskúšanie neoľutujete.
majinab
Dizajnovo veľmi pekny šalat. Musi byť aj chutny.
Mňa zaujalo, aj ako je krasne nakrajana zelenina. Možem vedieť ake struhadlo bolo použite?
Ja som si kupila struhadlo na uhorky, ale nie som s nim spokojna.

Dakujem za odpoved
susan1009
@Majinab (23.7.2018 20:38)

Krajala som ručne na V krajaci ako bol kedysi, už som mala skoro všetko postrúhane keď prišiel manžel a opýtal sa ma ci nemám na to robot co mi kúpil a ja ze fakt nemohol si prísť skôr.
marienka44
Keď spočítam suroviny na šalát, spolu to činí 5 kg a nie 4 kg, ako píšeš v bode č. 4. :-(
Šalát vyzerá dobre, možno bude aj chutiť dobre.
susan1009
Áno pôvodný recept je na 4 kg ja som robila tak ako je napísané dole som zle uviedla kg ale môžte sa držať tých 4 kíl že dáte menej uhoriek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia