Zavárané vlašské orechy a lieskovce (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Nedávno som si všimla recept na zavárané orechy od RNDr. Eva Paulovičová. Rozmrazovala som mrazničku a našla som tam ešte lieskovce a vlašské orechy z minulého roku. Myslela som si, že som ich už všetky minula a budem si musieť natĺcť. Našla som aj tri balíčky mandlí. Keď ich potrebujem, tak musím prehádzať veľký mrazák. Preto som ich zavarila a strčila do komory. Tam si ich ľahko nájdem.

20 minút
na 80 °C

Postup

  1. Pripravila som si čisté fľašky. Lieskovce aj orechy som dala do suchých fliaš.
  2. Hoci som už hrniec na zaváranie odložila, predsa som ho ešte tento rok musela vytiahnuť.
  3. Fľašky som zatvorila. Sterilizovala som ich 20 minút na 80°C. Ešte som ich dala hore viečkom do deky, kde som ich nechala vychladnúť.
  4. Teraz, keď ich budem potrebovať, ich ľahko nájdem. Kým ich neminiem, aspoň nemusím lúskať nové. Túto zábavu si nechám na zimu.