Zavárané vlašské orechy a lieskovce (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Nedávno som si všimla recept na zavárané orechy od RNDr. Eva Paulovičová.
Rozmrazovala som mrazničku a našla som tam ešte lieskovce a vlašské orechy z
minulého
roku. Myslela som si, že som ich už všetky minula a budem si musieť natĺcť. Našla
som
aj tri balíčky mandlí. Keď ich potrebujem, tak musím prehádzať veľký mrazák. Preto
som
ich zavarila a strčila do komory. Tam si ich ľahko nájdem.
Postup
- Pripravila som si čisté fľašky. Lieskovce aj orechy som dala do suchých fliaš.
- Hoci som už hrniec na zaváranie odložila, predsa som ho ešte tento rok musela vytiahnuť.
- Fľašky som zatvorila. Sterilizovala som ich 20 minút na 80°C. Ešte som ich dala hore viečkom do deky, kde som ich nechala vychladnúť.
- Teraz, keď ich budem potrebovať, ich ľahko nájdem. Kým ich neminiem, aspoň nemusím lúskať nové. Túto zábavu si nechám na zimu.