Zavárané feferónky

Zavárané feferónky plnené hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept mám od mužovej sestry. Ona ho robí už roky. Doniesla mi feferónky aj nálev, lebo sa jej minuli poháre. Milovníci štipľavého zbystrite pozornosť - toto je niečo pre Vás:-)

10 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Feferónky som umyla, zrezala som stopku, pomocou malej čajovej lyžičky som vybrala semienka.
  2. Do feferónky som napchala sušené hrozienka.
  3. Naplnené feferónky som ukladala do menších pohárov so širokým hrdlom. Zaliala som ich darovaným nálevom:-) Nálev sa pripraví prevarením 300 ml vody a 300 ml octu. Po odstavení sa pridá 300 ml medu. Mieša sa, kým sa med nerozpusí.
  4. Sterilizovať ich netreba dlho, len toľko, aby sa chytili viečka. Ja som poháre sterilizovala 10 minút. Poháre som dala do hrnca, nechala som zovrieť vodu, ktorá siahala asi do tretiny pohára. Potom som plameň stíšila a sterilizovala som ich 10 minút. Po tomto čase som poháre vybrala, otočila hore dnom a pridala som ich k paradajkovému pretlaku pod deku, kde som ich nechala vychladnúť.