Zaváraná tekvica

redakcia - fotkaredakcia, 7. júla 2009
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1 l
100 ml
20 g
10 g




Postup

  1. 1

    Očistenú tekvicu postrúhame a zalejeme studenou vodou. Necháme stáť od večera do rána. Ráno tekvicu vyžmýkame a dáme do zaváraninových pohárov.

  2. 2

    Na dno do každého pohára dáme trocha kôpru. Netlačíme veľmi a od vrchu pohára necháme asi 2-3 cm. Nálev prevaríme a poháre zalievame, až keď vychladne.

  3. 3

    Poháre uzavrieme, zalejeme ich celé vodou a sterilizujeme 30 až 45 minút, podľa toho, aká je tekvica stará.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia