Zaváraná cvikla

aroooo - fotkaaroooo, 25. januára 2012

K pridaniu receptu ma inšpirovala @marianne69 svojím cviklovým šalátom. Táto zaváraná cvikla je vlastne ako ten šalát ale pripravená vždy k použitiu, stačí otvoriť Zobraziť celý popisK pridaniu receptu ma inšpirovala @marianne69 svojím cviklovým šalátom. Táto zaváraná cvikla je vlastne ako ten šalát ale pripravená vždy k použitiu, stačí otvoriť pohár.

Suroviny

6 dcl
2 litre
40 dkg
10 dkg/radšej menej/
0,5 KL
0,5 KL
0,5 KL




Postup

  1. 1

    Cviklu riadne umyjeme a uvaríme, ošúpeme a pokrájame či už na kocočky alebo v mojom prípade v mixéry na strúhadle s väčšími slzičkami.

  2. 2

    Z uvedených surovín/ okrem cvikle a chrenu/ uvaríme nálev ich zmiešaním a cez sitko ho nalejeme na pripravenú cviklu,trochu si necháme pre potrebu prípadného doliatia pohára/, premiešame a necháme chvíľku aby sa cvikla dobre namočila.Do čistých zaváracích pohárov dáme na dno pár krúžkov chrenu/ja som nemala čerstvý, dala som zavarený strúhaný z obchodu asi 0,5 KL na 3,5 dcl pohár/ a naplníme cviklou s nálevom, prípadne ešte dolejeme z odloženého nálevu.

  3. 3

    Poháre uzatvoríme a starilizujeme len krátko, aby sa chytilo viečko,ja som sterilizovala 5 minút ako sa začala variť voda a odstavila som to.Použitím tohto nálevu necítiť repovú chuť, repa je kyselkavá a od korením má fajn chuť.

Diskusia k receptu

elekra
Tak cviklu ja môžem kedykoľvek a akokoľvek upravenú.
marianne69
... a vies,ze vcera som aj ja spravila 3 male pohare,z toho co sa nezjedlo,lebo som ho mala salaru z 1kg cvikle spravene:-)...
sofia11
sofia4.2.2012robím cviklu tak ,že uvarenú cviklu postrúham.Uvarím nálevz deka,pridám rascu a fenykel, viuhac cukru.Studený nálev precedím,nalejem do cvikly,pridám zaváraný chreň.Nechám postáť do druhého dňa .Sterilizujem asi 5 min.
aroooo
@sofia11 no ten má inú chuť vzhľadom na prísady v deku,skús pár pohárikov zaliať mojim nálevom a neobanuješ.
marianne69
mam 2kg cvikle idem nato ja som inspirovala teba a Ty mna :-) @aroooo nepamatas kolko si tej cvikle zhruba mala,neviem ci odhadnem dobre ten nalev,hadam hej...
aroooo
ja som to nevážila,ale asi niečo okolo 3 kg,nech sa Ti podarí a hlavne chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia