Zaváraná cvikla s jablkom, cibuľou a anízom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Už nastal čas zberu cvikle a tak som ju tentoraz zavarila ako vynikajúci kombinovaný šalát
na zimu s padavkami -jablčkami, cibuľou a dochuťila anízom..
12 minút príprava |
10 minút na 80 °C |
Postup
- Pozbierala som na záhrade prvú úrodu cvilky...ešte tá druhá bude koncom septembra..
- Cviklu som uvarila a potom aom ju postrúhala na tenké pásy..
- padané jablčka som umyla, vykrojila jaderník a dala do vody so citronovou šťavou, aby nezhnedli..
- pokrájala na paličky, ako zápalky..cibuľu som pokrájala na tenké rezy a rozobrala vidličkou..
- mrkvu som si vybrala na záhrade,,,jednu na postrúhanie do šalátu a jednu na zdobenie v podobe kvetu..
- postrúhala a pridala k cvikle.
- pridala som aj jablčka a všetko som spolu zmiešala...
- Pripravila som si nálev..: na 1 liter vody som dala 3 dl octu, 300g.cukru ,50g. soli 1 lyžičku rasca a 1 lyžičku anízu..všetko som zmiešala do šalátu a nechala stáť v náleve 3 hod. občas som všetko premiešala..
- pripravila som si poháre...na dno pohára som dala jeden bobkový list, 4 kusy nové korenie celé, 4 klinčeky celé..
- Naplnila do pohárov..a ozdobila mrkvovými kvetmi..zatvorila a sterilizovala iba 10 min, na 80 st.
- teším sa na túto zaváranú cviklu, lebo nálev bol vynikajúci, takže malo by to byť výborné...dobrú chuť..