Zaváraná cvikla s jablkom, cibuľou a anízom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Už nastal čas zberu cvikle a tak som ju tentoraz zavarila ako vynikajúci kombinovaný šalát na zimu s padavkami -jablčkami, cibuľou a dochuťila anízom..

12 minút
príprava
10 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Pozbierala som na záhrade prvú úrodu cvilky...ešte tá druhá bude koncom septembra..
  2. Cviklu som uvarila a potom aom ju postrúhala na tenké pásy..
  3. padané jablčka som umyla, vykrojila jaderník a dala do vody so citronovou šťavou, aby nezhnedli..
  4. pokrájala na paličky, ako zápalky..cibuľu som pokrájala na tenké rezy a rozobrala vidličkou..
  5. mrkvu som si vybrala na záhrade,,,jednu na postrúhanie do šalátu a jednu na zdobenie v podobe kvetu..
  6. postrúhala a pridala k cvikle.
  7. pridala som aj jablčka a všetko som spolu zmiešala...
  8. Pripravila som si nálev..: na 1 liter vody som dala 3 dl octu, 300g.cukru ,50g. soli 1 lyžičku rasca a 1 lyžičku anízu..všetko som zmiešala do šalátu a nechala stáť v náleve 3 hod. občas som všetko premiešala..
  9. pripravila som si poháre...na dno pohára som dala jeden bobkový list, 4 kusy nové korenie celé, 4 klinčeky celé..
  10. Naplnila do pohárov..a ozdobila mrkvovými kvetmi..zatvorila a sterilizovala iba 10 min, na 80 st.
  11. teším sa na túto zaváranú cviklu, lebo nálev bol vynikajúci, takže malo by to byť výborné...dobrú chuť..