Zapekaný ružičkový kel
Autor receptu: sweetlaab
Ružičkový kel vyzerá ako malá kapusta a má množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny.
Napriek svojej malej
kalorickej hodnote je ružičkový kel dosť sýty. V tomto recepte sme pripravili zapečený
ružičkový kel s hubami a
ryžou. Rozpustený syr Gouda na povrchu ešte zvýraznil chutnosť tejto gratinovanej
zeleninky.
8 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Na oleji opražíme 1 cibuľku a cesnak, pridáme plátky šampiňónov, opražíme, prikryjeme a dusíme, občas premiešame a podlejeme vodou, ochutíme soľou a korením.
- Ružičky kelu očistíme a na pare udusíme skoro do mäkka.
- Ryžu premyjeme a uvaríme, do vody pridáme 1 PL oleja a celú cibuľku.
- Okrúhlu zapekaciu misu (približne 22 cm v priemere) natrieme trochu olivovým olejom a roztrieme polovicu ryže.
- Nanesieme rovnomerne polovicu uvarených húb, na ne poukladáme ružičky kelu, znovu nanesieme zvyšok húb a navrstvíme zvyšok ryže.
- Vajíčka rozšľaháme v mlieku, pridáme múku, vegetu, korenie a polejeme rovnomerne nákyp.
- Zapekaciu misu prikryjeme a pečieme v predhriatej rúre asi 30 min. na 180 °C pokiaľ sa vajíčková zmes neupečie, potom poukladáme na vrch plátky syra a pečieme v otvorenej mise pokiaľ sa syr nerozpustí. Viacej informácií je na
http://www.patincatsomekitchen.com/danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/10/brussels-sprouts-gratin-zapekany.html