Zapekaný ružičkový kel 
	        Autor receptu: sweetlaab
	         
	        
	        Ružičkový kel vyzerá ako malá kapusta a má množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny. 
Napriek svojej malej 
kalorickej hodnote je ružičkový kel dosť sýty. V tomto recepte sme pripravili zapečený 
ružičkový kel s hubami a 
ryžou. Rozpustený syr Gouda na povrchu ešte zvýraznil chutnosť tejto gratinovanej 
zeleninky. 
| 		  
				  	  
				  	8 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Na oleji opražíme 1 cibuľku a cesnak, pridáme plátky šampiňónov, opražíme, prikryjeme a dusíme, občas premiešame a podlejeme vodou, ochutíme soľou a korením.
 - Ružičky kelu očistíme a na pare udusíme skoro do mäkka.
 - Ryžu premyjeme a uvaríme, do vody pridáme 1 PL oleja a celú cibuľku.
 - Okrúhlu zapekaciu misu (približne 22 cm v priemere) natrieme trochu olivovým olejom a roztrieme polovicu ryže.
 - Nanesieme rovnomerne polovicu uvarených húb, na ne poukladáme ružičky kelu, znovu nanesieme zvyšok húb a navrstvíme zvyšok ryže.
 - Vajíčka rozšľaháme v mlieku, pridáme múku, vegetu, korenie a polejeme rovnomerne nákyp.
 - Zapekaciu misu prikryjeme a pečieme v predhriatej rúre asi 30 min. na 180 °C pokiaľ sa vajíčková zmes neupečie, potom poukladáme na vrch plátky syra a pečieme v otvorenej mise pokiaľ sa syr nerozpustí. Viacej informácií je na 
http://www.patincatsomekitchen.com/danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/10/brussels-sprouts-gratin-zapekany.html