Zapekaný pangasius so syrom a vyprážanými cibuľovými kolieskami

izabella929 - fotkaizabella929, 2. januára 2012

Pangasius je lahodná rybka, máme ju radi...má vynikajúcu chuť...to jedlo je hotové rýchlo..

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
6 ks
60 g
 podľa potreby
štipka
2 dc
1/2 lyžice.
1 ks veľká
1 ks
  na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Pangasius poriadne umyjem. Pred úpravou do ponorím na chvíľku do mlieka. Kým sa ryba rozplýva od šťastia v mlieku, očistím si zemiaky a dám uvariť do osolenej vody.Uvarené zemiaky zcedím a pridám k nim trošku masla a pomiešam.Na panvicu si dám rozohriať olej..rybu osolím, posypem mletým korením a zapekám z oboch strán na oleji.Keď je pangasius opečený posypem ho postrúhaným syrom a nechám prehriať.Hotové jedlo uložím na taniera a podávam s uhorkami.Ako maškrtu k tomuto jedlu podávam vyprážané cibuľkové kolieska.

  2. 2

    Cibuľu som pokrájala na hrubšie kolieska, namočila do osoleného rozšlahaného vajíčka a potom do strúhanky a vypražila..tútú prílohu máme veľmi radi..taká je chrumkavá a chutná.Uvarené zemiaky som popučila a zmiešala s rotopeným maslom.Podávala ako prílohu.

Diskusia k receptu

izabella929
@zdenkas...aj keď sa všade píše, aká je to nezdravá ryba, nuž ale veď nejem naraz 10 kusov...jeden plátok raz za mesiac...neviem...každý má na to iný názor.-)
remcula
Óóch, teda..tak po ránu. To je nádherná fotka!! A o jídle nemluvě.
sylvinka
aj mňa zaujala tá cibuľka,takto nepoznám,vyskúšam.Ja síce cibuľu veľmi "nemusím" ale mojim chlapom sa iste zavďačím.Diky za tip
izabella929
@sylvinka..nu ž toto je veru fajnota, chrumkavučká...ja tiež surovú nemusím, ale táto nemá chybu...mne lepšie chutí, ako vyprážaný syr.-))
evanaaa
Na pangasiusa je veľa názorov, ale ak je u nás kontrola riadna a poctivá, mali by ísť na trh ryby, ktoré prejdú "sitom" kontroly. Nedávno som čítala článok o tom, že ryby nie sú až tak zdravé ako sa o nich píše, práve naopak. Všetky vodné zdroje sú už znečistené tak, že až by prišlo na to, tak nám asi žiadny druh neodporúčajú. Potom len tie naša sladkovodné chované v nádržiach by plnili požiadavky. Aj ja teda konzumujem aj pangasia, nie tak často, ale zatiaľ je najlepou rybou, aspoň pre mňa. A takáato úprava by mi vyhovovala, rybka so syrom zapečená s kašou, len tú uhorku k nej by som si odpustila, k rybe by mi moc nešla. Ale tá cibuľka skôr.
izabella929
@evanaaa tiež som toho názoru...pokial to nejeme za mesiac 20X nemyslím, že jeden X za 2 mesiace nám nemôže uškodiť...nielen ryby sú na našom trhu škodlivé...a čo smotana, kečup, mäso, párky, lacné klobásky,minerálna voda v plastových flašiach,olej slnečnicový, ktorý keď postriekajú, aby rýchlo dozreli semená, je postrach vidieť...len si zober obyčajný chlieb náš každodenný...čo by mal byť našim hlavným zdrojom obživy, je to utrpenie čítať, čo s ním robia, než sa dostane do obchodov...predpiecť chleb neodborníkmi, usladniť do v mraziacich pultoch, potom ho vyberajú a dopečú. až sa mi nôž vo vrecku otvára...
ola111
Mne tiež táto rybka chutí,tie cibuľové kolieska sa k nej hodia,musím
urobiť...
dorisa
Tiež nejedávam tento druh ryby, radšej siahnem po aljašskej treske, ale to nič nemení na tom, že receptík sa mi páči a vyskúšam s treskou. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia