Zapekaný kaleráb
Zapekaný kaleráb

Zapekaný kaleráb

remy - fotkaremy, 16. júna 2017
Zapekaný kaleráb
Foto: remy

Jednoduchý recept na zapekaný kaleráb so slaninkou a šampiňónmi.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kaleráby ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody. Cca 10 minút.

  2. 2

    Na masle si osmahneme očistené a nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak a koreniny podľa chuti.

  3. 3

    Uvarené kaleráby vložíme do maslom vytretého pekáča. Navrstvíme osmahnutú zmes so slaninkou.

    Zapekaný kaleráb - obrázok 3
  4. 4

    Na zmes nastrúhame tvrdý syr (výborne sa hodí údený). A zakryjeme plátkami syra. Dáme zapiecť cca na 220 °C 20 minút.

    Zapekaný kaleráb - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
Ja som tiež raz robila prekladaný kareláb s trochou údeného a zaliala smotanou.Bolo to celkom dobré :-)
kecupicek
Ja si na tom rada pochutnám. Všetko mám, urobím si zapekaný kaleráb v pondelok. Treba využiť jarnú zeleninu.
afataga
Ved toto moze byt celkom dobre, u mna az na ten udeny syr




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia