Zapekaný baklažán

Autor receptu: 2010

Maly to byt rolky ale spravili sme vela ryzovej plnky tak sa baklazan dostal do zapekacej misky

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Velky baklazan ( alebo 2 mensie) po dlzke nakrajame na cca 1 cm platky. Dame do studen nasolenej vody pokial si pripravujeme dalsie suroviny a pokial sa nam vari ryza cca 30 minut. Baklazan vyberieme a poriadne osusime . Na rozohriatom oleji vysmazime z obidvoch stran a odlozime na tanier kde si dame papier aby nam vsiakol prebytocny olej.
  2. Ja rad pridavam namiesto vody kuraci vyvar do ryze( s kludom moze byt aj s kocky alebo ako moja mama robi s pridanou Vegetou). Na panvici na olivovom oleji spenime cibulku a cesnek pridame ryzu a na drobno nakrajany petrzlen a na kocky nakrajany pekorino romano ( mi sme mali pepato co je s korenim ) priidali sme 1/3 konzervy na drobno nakrajanych talianskych paradajok vo vlastnek stave a este pridame lyzicu susenych talianskych byliniek ,sol korenie podla chuti. Zmes poriadne premiesame .
  3. Zapekaciu misku vytrieme olivovym olejom.Na dno polozime platky oprazeneho baklazanu potrieme ryzovou zmesou a dame dalsiu vrstvu baklazanu.( Nam vysli 3 vrstvy baklazanu) Poslednu vrstvu zalejeme zvyskom paradajok z konzervy posipeme susenymi talianskymi bylinkami ozdobime platkami mozarelli a na kocky nakrajaneho pekorina. Dame do truby na cca20 minut a pod grill cca 3 ( zalezi od typu sporaka). Ja rad trosku okyslim citronom hned ( podla chuti) po vybrati z truby.