Zapekaný baklažán s kuracím mäskom a špargľou (fotorecept)

Autor receptu: vikulqa

:)

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si a nakrájame všetky suroviny.
  2. Kuracie mäso opečieme na panvici (10 min) osolené a okorenené. Na ďalšiu panvicu si dáme cibuľu, ktorú opečieme do zlatista,cesnak, papriku (zelenú, červenú, žltú), olivy, paradajku, posypeme bazalkou a počkáme kým paprika zmäkne.
  3. Na plech vymastený olejom si poukladáme baklažány a začneme plniť. - na spodok dáme syr
  4. - kuracie mäso
  5. - zeleninovú zmes z panvice a posypeme syrtom a slnečnicovými semiačkami. Dáme zapiecť do rúry na 25 minút - 180 stupňov.
  6. Ošúpeme špargľu, zviažeme nitkou a dáme variť do vriacej vody na cca 3 minúty. ( Mala by vyplávať na hladinu ak je už dobrá )
  7. Zapečený baklažán podávame s mixom ľadového šalátu a rukoly, špargľou, mesiačikom citrónu a celozrnnou žemľou.