Zapekaný baklažán s kuracím mäskom a špargľou (fotorecept)
Autor receptu: vikulqa
:)
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Očistíme si a nakrájame všetky suroviny.
- Kuracie mäso opečieme na panvici (10 min) osolené a okorenené. Na ďalšiu panvicu si dáme cibuľu, ktorú opečieme do zlatista,cesnak, papriku (zelenú, červenú, žltú), olivy, paradajku, posypeme bazalkou a počkáme kým paprika zmäkne.
- Na plech vymastený olejom si poukladáme baklažány a začneme plniť.
- na spodok dáme syr
- - kuracie mäso
- - zeleninovú zmes z panvice a posypeme syrtom a slnečnicovými semiačkami. Dáme zapiecť do rúry na 25 minút - 180 stupňov.
- Ošúpeme špargľu, zviažeme nitkou a dáme variť do vriacej vody na cca 3 minúty. ( Mala by vyplávať na hladinu ak je už dobrá )
- Zapečený baklažán podávame s mixom ľadového šalátu a rukoly, špargľou, mesiačikom citrónu a celozrnnou žemľou.
|