Zapekané zemiaky s mäsom na spôsob živánskej (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
Nevedela som,čo dnes urobiť na obed,no a keďže som našla v mraziaku odložené nakrájané kúsky z bôčika šup s nimi na plech ... a vznikol obed na spôsob živánskej .
6 porcií |
10 minút príprava |
70 minút na 200-250 °C |
Postup
- Na vymastený plech dáme na kocky nakrájané zemiaky,ktoré osolíme a posypeme rascou.
- Mäso pokrájame na kocky a posypeme grilovacím korením. (Ja som použila bôčik,takže som ho nemarinovala - gril.korenie + olej )
- Na zemiaky ďalej poukladáme mäso a slaninu ( nakrájané na kocky ) ,cibuľu ( na plátky ) . Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 250 st. / 50 min. Potom dáme alobal dolu a stíšime teplotu na 200 st. a zapečieme dochrumkava ( cca 15-20 min. )