Zapekané zemiaky s mäsom na spôsob živánskej (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Nevedela som,čo dnes urobiť na obed,no a keďže som našla v mraziaku odložené nakrájané kúsky z bôčika šup s nimi na plech ... a vznikol obed na spôsob živánskej .

6
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 200-250 °C

Postup

  1. Na vymastený plech dáme na kocky nakrájané zemiaky,ktoré osolíme a posypeme rascou.
  2. Mäso pokrájame na kocky a posypeme grilovacím korením. (Ja som použila bôčik,takže som ho nemarinovala - gril.korenie + olej )
  3. Na zemiaky ďalej poukladáme mäso a slaninu ( nakrájané na kocky ) ,cibuľu ( na plátky ) . Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 250 st. / 50 min. Potom dáme alobal dolu a stíšime teplotu na 200 st. a zapečieme dochrumkava ( cca 15-20 min. )