Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. očistíme cibuľu a pór. Všetko nakrájame na kolieska.
  2. Na malom množstve oleja opražíme cibuľu a pór.
  3. Potom pridáme 2 kocky droždia a opražíme ho.
  4. Keď droždie začne rozvoniavať pridáme vývar.
  5. Omáčku povaríme, zahustíme solamylom a odstavíme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme lístky šalvie.
  6. Misy na zapekanie vymastime tukom. Na dno poukladáme predvarené, nakrájané zemiaky. Zalejeme trochou omáčky. Postup opakujeme kým neminieme všetky zemiaky a omáčku.
  7. V rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 40 minút.