Zapekané tekvicovo-avokádové cestoviny s mletým mäsom

askadaniela - fotkaaskadaniela, 14. septembra 2014

Áno, áno, opäť tekvicové :D tekvice je však v tomto období neúrekom a ja ju tak ľúbim. Našťastie ma zásobuje mama aj kamarátka, tak Zobraziť celý popisÁno, áno, opäť tekvicové :D tekvice je však v tomto období neúrekom a ja ju tak ľúbim. Našťastie ma zásobuje mama aj kamarátka, tak sa jej musím dojesť, lebo ďalšia taká dobrá zasa dlho nebude. Recept je veeeľmi chutný :)

6-8
porcií

Suroviny

1 ks na pečenie
350 g
1 ks zrelé
1 ks
2 ks
5 strúčikov
 čerstvá
 čerstvý
 čerstvá
250 g
400 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Očistíme si všetku zeleninu. Tekvicu nakrájame na kocky, ostatné nadrobno. Na olivovom oleji speníme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a 10 minút opekáme na prudkom ohni. Potom pridáme tekvicu a opekáme, kým nezmäkne. Pridáme smotanu paradajku i avokádo a prehrejeme ešte 5 min. Môžete dať aj viac zeleniny, ale ja už som viac nemala a beztak už bola panvica plná tekvice. Posolíme, pridáme korenie i nasekané bylinky.

  2. 2

    Medzičasom si dáme uvariť cestoviny v osolenej vode s trochou oleja. Cestoviny vysypeme do mäsa a poriadne premiešame. Vysypeme do zapekacej misy 1/2, pridáme polku syra, vysypeme druhú polovicu a zasypeme zvyšným syrom. Zapekáme vo vyhriatej rúre cca 20 min. Podávame so šalátom :)

Diskusia k receptu

jozka2
prave mam doma tekvicu,skusim vyskusat,musi to byt dobre.
2010
Avokado varenin zhorkne (-
terinka55
Recept sa mi páči, jednoduchý a chutný. Urobím podla Teba. 5*****
@2010 , avokádo som aj tepelne upravovala a vôbec nebolo horké :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia