Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom fotorecept

oco - fotkaoco, 22. júla 2011
Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom (fotorecept)
Foto: oco

Losos je iná ryba,taká sviatočná.Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený,ale aj ten je dobrý.

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g mrazené
800 g
300 ml
100 g v črievku
80 g
1 PL
1 KL čerstvo nasekaný
1 KL
1 KL
2 štipky
200 g
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Rozmrazené,umyté a osušené lososové medailónky,potrieme s marinádou,ktorú pripravíme z oleja,prelisovaného cesnaku,soli a limetkovej šťavy,dáme marinovať do chladničky.Zemiaky uvaríme v šupke,očistíme a pokrájame na plátky.Polovicu zemiakov rozložíme na dno maslom vymastenej zapekacej misy,osolíme ich.Ďalšia vrstva je cibuľa,ktorú sme nakrájali nadrobno,na to idú kúsky marinovaného lososa.

    Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme na plátky nakrájané dva strúčiky cesnaku,pridáme na plátky nakrájané paradajky posypeme čerstvým rozmarínom a prudko z oboch strán opečieme a pridáme na losos.

    Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec zakryjeme druhou polovicou zemiakov,posolíme.Smotanu vymiešame s taveným syrom dochutíme soľou,sušenou drvenou bazalkou,bielim korením a zbytkom cesnakovej marinády.Nalejeme na zemiaky a pečieme vo vyhriatej rúre.

    Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia