Zapekané rebierko na rasci, nové zemiaky, hlávkový šalát..

izabella929 - fotkaizabella929, 23. júna 2012

Toto jedlo patrí medzi obľúbené...

1
porcia
120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 lyžica
štipka
štipka
štipka
7 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové rebierko som umyla, osušila..na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som rebierko a opiekla zop všetkýc strán.Rebierko som po opečení vybrala, a do výpeku som pokrájala cibuľu na veľké kusy a celú rascu, všetko som spolu osmahla a pridala rebierko, rebierko som osolila, posypala čiernym korením,a červenou paprikou a podliala malým množstvom vody...na malom plameni sa rebierko zapekalo..občas som ho ešte podliala vodou..kým sa rebierko zapekalo, očistila som si nové zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode..uvarené som scedila, posypala pokrájanou petržlenovou vňaťkou..

  2. 2

    Na tanier som uložila varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťkou poliala som ich výpekom z rebierok, pridala som rebierka. podávala som s hlávkovým šalátom zeleným aj červeným. prajem vám dobrú chuť...

Diskusia k receptu

marianne69
tak toto je čosi pre toho môjho,si mi dala dobrý tip čo variť cez týždeň.Ako deti,sme milovali to obhrýzanie kostí, ja som bola celá upatlaná a domastená:-)))
hviezdickaz
pekne si to naaranzovala... aj my doma mame velmi radi rebierka,ale peciem ich v rure,nie na panvici ( samozrejme,ze aj ine mnozstva :D )
babkamt
Dobrý obed. Nezostalo ti trochu pre toho môjho hladoša? Manžel má rád pečený bôčik s kosťou. No ja , potvora , vždy kúpim bôčik bez kosti. Aj nedávno spomínal , že by som mu mohla upiecť mäso a kosťou. Rád by ju obhrýzal.
akeber
výborný obedík aj by som menila ja som piekla kura :-))
likalu
Veľmi dobre Ti to vypadá, aj my máme radi bôčik. Nové zemiaky nikdy nevarím. Dusím ich na troche oleji,rasci a petržlenovej vňati, /kto má rád, môže dať aj cibuľku/ vo vlastnej šťave. Sú výborné, skúste.
izabella929
je to skutočne fajn, len ja nekupujem rebierko v obchode, ja mám zo zabíjačky zmrazené a je bez tej hrubej mastnej časti, čo sa predáva v @ obchode....ja mám rebrá osobitne...ale je to pochúťka.-))@ likalu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia