Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy...aby sme si troška oddýchli od mäsa, volila som plnku s králičími pečienkami..kombinovala som ich s domácou údenou slaninkou,oravskou slaninou všetko opečené na cibuľke..hoci troška pracné jedlo, ale vynikajúca pochúťka v spojení s kelovým prívarkom v ktorom som plnky ešte zapekala..

8
porcií
120 minút
príprava
30+20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si rozobrala hlávku kelu..listy som odrezala a vnútornú časť hlávky som pokrájala na rezance...do hrnca som dala uvariť prebratú a umytú ryžu..nesolila som ju..povarila som ju iba 5 min. a nechala som ju vychladiť v hrnci..do druhého hrnca som dala vodu, pridala som 1 kl. sódu bikarbonu a nechala som poriadne zovrieť..do vriacej vody som vložila kelové listy a nechala vrieť iba 4 min.
  2. povarené listy som scedila a rozložila na podnos vychladiť..od sódy zostali krásne zelené..
  3. pripravila som si suroviny do plnky..údenú slaninku som pokrájala na kocky aj oravskú slaninu...pokrájala som aj cibuľu , cesnak aj pečienky..
  4. na opanvicu som dala údenú slaninu, aby pustila masť, potom som pridala oravskú slaninu, lebo tá neobsahuje toľko tuku..keď boli slaniny opečené, pridala som aj cibuľu...
  5. potom som pridala pokrájané pečienky..
  6. všetko som osolila, okorenila a pridala som štipku červenej papriky...opiekla na hotové...
  7. pečienky som pridala k ryži a pomiešala...
  8. a pridala som rozšľahané vajcia...pomiešala a mohla som plniť listy..
  9. ešte som si pripravila kelový prívarok...na panvicu som dala troška masti, pokrájala som cibuľu, opiekla a pridala som pokrájaný kel...chvíľku som ho tiež podusila..osolila, okorenila, pridala som na špic noža červenú mletú papriku a podliala vodou...nechala som dusiť do mäkka..
  10. počas dusenia som pridala do kelu aj jeden zemiak pokrájaný na malé kocky..nechala som uvariť...dochutila som...rozmiešala som v hrnčeku 1 PL. hladkej múky, pridala som k prívarku a povarila, napokon som pridala 2 Pl. smotany...
  11. hotový prívarok som vyliala na plech v ktorom sa budú plnky zapekať..
  12. na prívarok som poukladala plnky a pomedzi som uložila zemiaky...
  13. trúbu som nechala vyhriať na 200st. a zapekala som ich 20 min..všetko je hotové zapečené...
  14. uložila som na taniere, ozdobila som smotanou a kôprom...prajem vám dobrú chuť..