Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 29. januára 2015
Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou (fotorecept)
Foto: kecemis

Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico de Gallo.

6-8
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2-3 hrnček (alebo iné)
1/2 ks (alebo brokolica) väčší
2 hrnček
2 hrnček varená
1 ks stredne veľká
1 ks
1 podľa chuti ks
1/2 ČL
1 ČL
3 PL
2.5 hrnček
1 hrnček
3 PL
3 PL čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dal som varit cestoviny. Zaroven som si sparil karfiol a nakrajanu zelenu fazulu. Nakrajal som na hrubsie cibulu. Domacu udenu klobasu som vyzliekol z creva a popucil. Cibulu, chilli papricku, ja som pouzil ma drobno nakrajane habanero, a klobasu som dal do panvice a oprazit na lyzicke oleja. pockal som kym cibula zmekne a klobasa dostane trochu hnedu farbu. To mi zobralo asi 10 minut. Potom som to odstavil z platne.

    Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vacsej nadoby som dal uvarene cestoviny, fazulu ciernu a zelenu, pripravenu klobasovu zmes a nasekany koriander. Zamiesal som a zacl pripravovat si besamel. Do rozpusteneho masla som pridal rimsku rascu, chiili prasok a muku. Asi po dvoch minutach som pridal mlieko a povaril kym mi omacka nezhustla. Nakoniec som pridal nastruhany syr.

    Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa syr rozpustil, vmiesal som do pripravenej zmesy, premiesal a dal do naolejovanej nadoby a dal piect.

    Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi po 25-30 minutach je to hotove. Podaval som s Pico de Gallo.

    Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Mirko, včera podobne u nás, penne, karfiol, brokolica, ale ja mrazené som mala, kusok klobásy, čosi šunky, bešamel nie, syru hrsť, zaliala smotanou, no ale mám takú 40 %, môj dia, aj na večeru pýtal, až som kukala, nie je na cestoviny, toto sú výborné, vďačné jedlá, šikovný si a pekný recept
Dakujem Tanicka. Na ten besamel ja pouzivam kukuricny skrob. A nerad pouzivam sladku smotanu. Neviem preco, proste nerad. Ked musim pouzit, dam kyslu.
Mirko, taketo cestovinovo-zeleninove jedla rada robim...Hoci to nebude presne toto iste, lebo jednoducho mi chyba domaca udena klobasa, monterey jack...Ale budem sa to snazit nahradit. Recept sa mi paci. Pozdravujem :-).

Pridaj komentár k receptu: