Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja s dcérou, a aj dnes som ukuchtila tieto plnené patizóniky. Huby sme nazbierali dnes ráno, patizóny sú zo záhradky, tak hor sa do prípravy chutného olovrantu.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv patizóny vydlabeme, jeden nakrájame v celku na malé kúsky.
  2. Na oleji orestujeme na drobno nakrájaný pór. Potom pridáme mäso, chvíľu restujeme, teraz pridáme pokrájaný patizón a huby, premiešame a restujeme.
  3. Asi po 10 minútach pridáme paradajku nakrájanú na malé kúsky, prelisovaný cesnak a bylinky. Premiešame, krátko podusíme a odstavíme.
  4. Medzitým si pripravíme zmes, ktorou budeme natierať patizóny. V mažiari roztlačíme cesnak (3 strúčiky), petržlenovú vňať spolu s olejom a soľou. Vznikne nám akoby "pesto", ktorým vytrieme patizóny. Potom ich naplníme mäsovo-hubovou zmesou.
  5. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.
  6. My sme si na vrch namrvili balkánsky syr, takto nám to chutí viac. Syrom nešetríme :-)
  7. A na záver pripájam foto húb, ktoré sme dnes s rodinkou nazbierali :-)