Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou (fotorecept)
Autor receptu: monty469
S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja s
dcérou, a aj dnes som ukuchtila
tieto plnené patizóniky. Huby sme nazbierali dnes ráno, patizóny sú zo záhradky, tak
hor sa do prípravy chutného
olovrantu.
Postup
- Najprv patizóny vydlabeme, jeden nakrájame v celku na malé kúsky.
- Na oleji orestujeme na drobno nakrájaný pór. Potom pridáme mäso, chvíľu restujeme, teraz pridáme pokrájaný patizón a huby, premiešame a restujeme.
- Asi po 10 minútach pridáme paradajku nakrájanú na malé kúsky, prelisovaný cesnak a bylinky. Premiešame, krátko podusíme a odstavíme.
- Medzitým si pripravíme zmes, ktorou budeme natierať patizóny. V mažiari roztlačíme cesnak (3 strúčiky), petržlenovú vňať spolu s olejom a soľou. Vznikne nám akoby "pesto", ktorým vytrieme patizóny. Potom ich naplníme mäsovo-hubovou zmesou.
- Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.
- My sme si na vrch namrvili balkánsky syr, takto nám to chutí viac. Syrom nešetríme :-)
- A na záver pripájam foto húb, ktoré sme dnes s rodinkou nazbierali :-)