Zapekané mušličky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cestoviny (mušlicky) dáme variť. Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridáme hrášok, mrkvu (karotku) (ak nie je mrazená, ale čerstvá, treba ju dať ako prvú a ostatné prísady, až keď bude mäkká), šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme karí.
  2. V hlbšej nádobe rozmixujeme obidve balenia tofu s korením karí a asi jednou kopcovitou PL maizeny rozmiešanej v asi 0,5 l sójového mlieka (závisí od objemu pekáčika alebo zapekacej misky).
  3. Nakoniec v pekáčiku alebo zapekacej miske premiešame cestoviny s opraženou zeleninou a zalejeme ich rozmixovanou zmesou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C do zlatista.