Zapekané kuracie prsia

Zapekané kuracie prsia so zeleninou, syrom a slaninou (fotorecept)

Autor receptu: luclup

Náš dnešný obed :)

60-70 minút
na 180/220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na polovicu vertikálne, uložíme do misy a pridáme všetky suroviny na marinádu (cesnak nakrájame na drobno alebo prelisujeme) a dôkladne premiešame.
  2. Ošúpeme 3 cibule a nakrájame na kolieska, jednotlivé kolieska oddelíme a poukladáme na dno zapekacej misy. Slaninu nakrájame na tenké plátky (50 g) a uložíme na cibuľu. Mäso uložíme na vrch.
  3. Nakrájame zvyšnú slaninu na rezančeky, syr na tenké plátky, cibuľu, bielu papriku a paradajky na tenké kolieska, červenú papriku na rezančeky. Na každý kúsok uložíme plátok slaniny, syra, cibule, papriky, paradajky - červenú papriku "zapichneme" medzi mäsové kúsky.
  4. Maslo nakrájame na plátky a uložíme na vrch, ktorý ešte pokvapkáme paradajkovým pretlakom (asi 6 PL). Zapekaciu misu zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút na 180 °C. Po tých 40 minútach vyberieme misu z rúry, mäso polejeme vydusenou šťavou, teplotu zvýšime na 220 °C a odkryté zapečieme (cca 20-30 minút). Ja som si všetko pripravila deň vopred, zapekaciu misu nechala v chladničke cez noc a piekla na druhý deň. Po vybratí z chladničky je potrebné nechať misu odstáť asi hodinku pri izbovej teplote.
  5. Podávame s prílohou podľa chuti. Ja som zvolila kus-kus, ktorý máme ku kuracinke najradšej.