Zapekané karé s nivou a karamelizovanou cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: kristinamia
Vždy ma veľmi poteší, keď ma
manžel pochváli, ako dobre som
navarila. A inak tomu nebolo ani
dnes.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- V panvici som rozpustila maslo a pridala olivový olej. Nechala som to rozohriať a vložila som cibuľu. (Cibuľu som očistila a nakrájala na štvrťky a rozdelila na lupene)
Restovala som ju do mäkka a pridala cukor, chvíľu som to nechala prehrievať, kým sa nevytvorila karamel a odstavila.
- Karé som odblanila, nakrájala, vyklepala, okorenila a osolila.
- Na každý plátok, som položila kúsok syra a trochu karamelizovanej cibuľky
- Platky mäsa som zrolovala a sparatkami uzavrela.
- Každý kúsok som sprudka oprazila vo výpeku z cibuľky. Prelozila do zapekacej misy a podliala výpekom.
- Nakoniec som to podliala masoxom a dala zatvorené piecť. Po pol hodine som mäso odkryla a piekla ďalších 10 minút.
- Keď bolo mäso upečené. Odlozila som ho vedľa a výpek som preliala do panvice, tu som ho zahustila múkou. Môžeme ho len vyredukovať, ale my máme radi veľa šťavy a hlavne malá mäsko neľúbi, iba ryžu a šťavu.
- Podávala som s ryžou a opekanými zemiakmi. Dedko nám doniesol čerstvý šalátik zo záhradky, ktorý výborne pasuje k tomuto jedlu.
Dufam, že keď vyskúšate, budete spokojní.
Dobrú chuť.