Fašírky

Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: remy

40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, kari, prípadne trošku mletej papriky), 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájanu cibuľu (zvyknem ju zomlieť spolu s mäsom) a nastrúhany zemiak (fašírka bude šťavnatá). Prudko opečieme a preložíme na pekáč.
  2. Vo výpeku si osmahneme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, v polovici smaženia pridáme očistené a na vačšie plátky nakrájané šampióny. Osolíme a okoreníme (č. korenie mleté, tymián, rasca mletá, 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku (používam cesnakovú pastu). Krátko podusíme. Pridáme smotanu na šľahanie zmiešanú s troškou solamylu (nemusí byť), vlejeme do zmesi a krátko zredukujeme na omáčku.
  3. Zmes vlejeme na fašírky, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na cca 40 minút pri cca 170°C.