Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom

remyRemy, 41 ročný muž, Šaľa, 18. apríla 2017 21:21
Ďalšie jeho recepty »

Zapekané cestoviny s medvedím cesnakomFoto: Remy

Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom chutia najlepšie z čerstvého medvedieho cesnaku. Pri prechádzke lesom, kde rastie tento voňavý zázrak sa myšlienky na chutné jedlo rýchľo zbiehajú. Tento recept je veľmi jednoduchý. Základom sú kvalitné cestoviny a na masle udusený medvedí cesnak. Všetko ostatné je na vašej fantázii a ponuke chladničky. Myšlienky sa menia na činy, slinky sa rýchľo zbiehajú...

10 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Dáme si uvariť rezance, vhodné môžu byť akékoľvek cestoviny podľa chuti.

  2. 2

    Na kúsku masla si podusíme medvedí cesnak. Pridáme pokrájanú slaninu, šunku. Osmažená slanina bude chutiť v cestovinách lepšie.

  3. 3

    Podusený medvedí cesnak zmiešame s osmahnutou slaninou, šunkou, kukuricou, olivami (olivy je ideálne nakrájať na menšie kúsky). Pridáme k uvareným cestovinám. Dochutíme podľa chuti soľou, bazalkou, tymianom, oregánom...

  4. 4

    Cestoviny zalejeme smotanou na šlahanie, alebo na varenie. Môžeme pridať nastrúhaný syr. Cestoviny dáme zapiecť.

  5. 5

    Podávame s nastrúhaným parmezánom, ozdobené petržlenovou vňaťkou. Cestoviny sú chutnejšie až keď trochu vychladnú a vsiaknu do seba šťavu. Dobrú chuť!

ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (3,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist