Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom

remy - fotkaremy, 18. apríla 2017
Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom
Foto: Remy

Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom chutia najlepšie z čerstvého medvedieho cesnaku. Pri prechádzke lesom, kde rastie tento voňavý zázrak sa myšlienky na chutné jedlo Zobraziť celý popisZapekané cestoviny s medvedím cesnakom chutia najlepšie z čerstvého medvedieho cesnaku. Pri prechádzke lesom, kde rastie tento voňavý zázrak sa myšlienky na chutné jedlo rýchľo zbiehajú. Tento recept je veľmi jednoduchý. Základom sú kvalitné cestoviny a na masle udusený medvedí cesnak. Všetko ostatné je na vašej fantázii a ponuke chladničky. Myšlienky sa menia na činy, slinky sa rýchľo zbiehajú...

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Dáme si uvariť rezance, vhodné môžu byť akékoľvek cestoviny podľa chuti.

  2. 2

    Na kúsku masla si podusíme medvedí cesnak. Pridáme pokrájanú slaninu, šunku. Osmažená slanina bude chutiť v cestovinách lepšie.

  3. 3

    Podusený medvedí cesnak zmiešame s osmahnutou slaninou, šunkou, kukuricou, olivami (olivy je ideálne nakrájať na menšie kúsky). Pridáme k uvareným cestovinám. Dochutíme podľa chuti soľou, bazalkou, tymianom, oregánom...

  4. 4

    Cestoviny zalejeme smotanou na šlahanie, alebo na varenie. Môžeme pridať nastrúhaný syr. Cestoviny dáme zapiecť.

  5. 5

    Podávame s nastrúhaným parmezánom, ozdobené petržlenovou vňaťkou. Cestoviny sú chutnejšie až keď trochu vychladnú a vsiaknu do seba šťavu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Bezva suroviny, chutné a rychlé jídlo. Krásné foto voňavého lesa!
tiginko
medvedí cesnak je moja každoročná veľká jarná láska. Si si istý @remy , že ho musíš umučiť najprv dusením a potom ešte zapečením? To ho tam nemusíš dať vôbec... teda jedine že by to bolo kvôli krásnej zelenej farbe, ale tú stratí hneď po udusení. V mene tejto skvelej a zdravej rastlinky prosím: zapeč čo chceš a na záver posyp nasekaným čerstvým medvedím cesnakom, ver mi, urobíš veľmi dobre pre zdravie, chuť aj finálnu vizáž
tiginko
a skoro by som zabudla: tá fotka je nádherná - asi máš vo svojom okolí parádne náleziská medvedieho cesnaku, tie ti mnohí môžu závidieť. V tomto štádiu sa môžeme len kochať pohľadom a vôňou :-)
remy
Proti gustu žiadny dišputát... Samozrejme, fantázii a chutiam sa medze nekladú. Ak má niekto chuť na čerstvý medvedí cesnak, tak si ho tam kľudne môže pridať. Medvedí cesnak mám veľmi rád v akejkoľvek podobe, v tomto recepte som ho tepelne upravil. Každý si môže prispôsobiť recept podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť a v prípade medvedieho cesnaku aj na zdravie!
1x haji



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia