Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom
Foto: Remy
Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom chutia najlepšie z čerstvého medvedieho cesnaku. Pri prechádzke lesom, kde rastie tento voňavý zázrak sa myšlienky na chutné jedlo Zobraziť celý popisZapekané cestoviny s medvedím cesnakom chutia najlepšie z čerstvého medvedieho cesnaku. Pri prechádzke lesom, kde rastie tento voňavý zázrak sa myšlienky na chutné jedlo rýchľo zbiehajú. Tento recept je veľmi jednoduchý. Základom sú kvalitné cestoviny a na masle udusený medvedí cesnak. Všetko ostatné je na vašej fantázii a ponuke chladničky. Myšlienky sa menia na činy, slinky sa rýchľo zbiehajú...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Dáme si uvariť rezance, vhodné môžu byť akékoľvek cestoviny podľa chuti.
- 2
Na kúsku masla si podusíme medvedí cesnak. Pridáme pokrájanú slaninu, šunku. Osmažená slanina bude chutiť v cestovinách lepšie.
- 3
Podusený medvedí cesnak zmiešame s osmahnutou slaninou, šunkou, kukuricou, olivami (olivy je ideálne nakrájať na menšie kúsky). Pridáme k uvareným cestovinám. Dochutíme podľa chuti soľou, bazalkou, tymianom, oregánom...
- 4
Cestoviny zalejeme smotanou na šlahanie, alebo na varenie. Môžeme pridať nastrúhaný syr. Cestoviny dáme zapiecť.
- 5
Podávame s nastrúhaným parmezánom, ozdobené petržlenovou vňaťkou. Cestoviny sú chutnejšie až keď trochu vychladnú a vsiaknu do seba šťavu. Dobrú chuť!
Tiež zapekané cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu