Zapekané cestoviny na sladko - Макарони на фурна

Autor receptu: alex37

Receptík zo starej Bulharskej klasiky, sladké /niečo pre kredencov/, jednoduché /niečo pre lenivcov/ a jedlé, keď sa už vyčerpala fantázia a času nie je nazvyš. V BG sa bežne robieva aj verzia s pridaním slaného syra feta do sladkých cestovín. Na počudovanie vôbec nepreráža a ani neprekáža.

6-8
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a opláchneme studenou vodou. Necháme scediť. Nemusia byť prevarené, ešte ich pečieme.
  2. Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vajíčok si vypracujeme hladkú zmes do ktorej nasypeme scedené cestoviny, v mojom prípade vrtuľky. Na vrch nakrájame tenké kúsky masla a dáme piecť na 180°C cca 30-40min., do ružova.
  3. Keď sú skoro dopečené, môžeme posypať ešte kryštáľovým cukrom, dáme do rúry a necháme cukor skaramelizovať ešte 10 min. A vytiahneme z rúry milými silikónovými zvieratkami. Musela som ich odfotiť, je to super vec, už ma prsty nepália a ešte sú aj milené, teším, teším :-) Môžeme jesť aj teplé, aj studené.