Zapekané cestoviny na sladko - Макарони на фурна
Autor receptu: alex37
Receptík zo starej Bulharskej klasiky, sladké /niečo pre kredencov/, jednoduché /niečo pre
lenivcov/ a jedlé, keď sa už vyčerpala fantázia a času nie je nazvyš. V BG sa bežne robieva
aj verzia s pridaním slaného syra feta do sladkých cestovín. Na počudovanie vôbec
nepreráža a ani neprekáža.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode a opláchneme studenou vodou. Necháme scediť.
Nemusia byť prevarené, ešte ich pečieme.
- Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vajíčok si vypracujeme hladkú zmes do ktorej nasypeme scedené cestoviny, v mojom prípade vrtuľky. Na vrch nakrájame tenké
kúsky masla a dáme piecť na 180°C cca 30-40min., do ružova.
- Keď sú skoro dopečené, môžeme posypať ešte kryštáľovým cukrom, dáme do rúry a necháme cukor skaramelizovať ešte 10 min. A vytiahneme z rúry milými silikónovými zvieratkami. Musela som ich odfotiť, je to super vec, už ma prsty nepália a ešte sú aj milené,
teším, teším :-) Môžeme jesť aj teplé, aj studené.