Zapekané bravčové rezne

Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť. Môžu sa použiť šampiňóny alebo iné huby, alebo aj bez. Mäso je mäkké a šťavnaté.

5
porcií
65 minút
príprava
40-45 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso vyklepeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme na kvapke oleja alebo masti z oboch strán tak, aby sa „zatiahlo“. Odložíme na tanier.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ja to robím v kuchynskom robote, takže trvá to chvíľku. Cibuľu nakrájame na štvrť kolieska. Zemiaky spolu s cibuľou prudko niekoľko minút opekáme, sem-tam premiešame. Trochu osolíme. Preložíme do pekáča.
  3. Kuriatka umyjeme, väčšie kusy prekrojíme a tiež opekáme na panvici niekoľko minút až sa zredukuje šťava. Trochu osolíme a okoreníme. Preložíme do pekáča ku zemiakom.
  4. Navrch dáme rezne, potrieme kyslou smotanou posypeme vňatkou.
  5. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme v rozohriatej rúre na 210 °C cca 30-35 minút. Potom rezne odokryjeme, posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme ešte cca 10-12 minút.
  6. Hotovo.
  7. Dobrú chuť!