Zapekané bravčové rezne
Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka
pridajú výbornú vôňu a chuť. Môžu sa použiť
šampiňóny alebo iné huby, alebo aj bez. Mäso je mäkké a šťavnaté.
5 porcií |
65 minút príprava |
40-45 minút na 210 °C |
Postup
- Mäso vyklepeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme na kvapke oleja alebo masti z oboch strán tak, aby sa „zatiahlo“. Odložíme na tanier.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ja to robím v kuchynskom robote, takže trvá to chvíľku. Cibuľu nakrájame na štvrť kolieska. Zemiaky spolu s cibuľou prudko niekoľko minút opekáme, sem-tam premiešame. Trochu osolíme. Preložíme do pekáča.
- Kuriatka umyjeme, väčšie kusy prekrojíme a tiež opekáme na panvici niekoľko minút až sa zredukuje šťava. Trochu osolíme a okoreníme. Preložíme do pekáča ku zemiakom.
- Navrch dáme rezne, potrieme kyslou smotanou posypeme vňatkou.
- Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme v rozohriatej rúre na 210 °C cca 30-35 minút. Potom rezne odokryjeme, posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme ešte cca 10-12 minút.
- Hotovo.
- Dobrú chuť!