Zapekané bravčové rebrá na kapuste a zemiakové gánice

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné jedlo.Nie je náročné ani na čas, takže ho robím rada.Hodí sa ako sviatočné jedlo na Vianočný stôl.

40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rebrá som umyla. Do rajnice som pripravila bravčovú masť, na ňu som pokrájala cibuľu a cesnak popražila a pridala som na malé kúsky pokrájané rabrá.Podliala som ich troškou vody a dusila do mäkka. Zatial som očistila zemiaky a dala variť do osolenej vody. Zemiaky sa musia uvariť úplne na mäkko.Do druhej rajnice som dala masť, pokrájala cibuľu a keď sa popražila , pridala som sudovú kapustu, posypala čiernym korením a dusila chvíľu pod pokrievkou.Z uvarených zemiakov som zliala vodu do nádoby, lebo ju budem potrebovať.Zemiaky som popučila a postupne som začala pridávať múku a vodu.
  2. Zemiaky som znovu dala na sporák a postupným pridávaním múky a vody sa zemiaky čím ďalej , tým viac zahusťovali. Nechala som ich ešte chvíľu fučať..odstavila som ich a keď trošku ochladli rozbila som do nich 2 vajcia a ešte poriadne vymiešala.Upečené rebrá som vybrala z rajnice.Aj kapusta sa už udusila. Na dno veľkej zapekacej misy som uložila polovicu udusenej kapusty, na ňu som začala striedavo ukladať rebrá a zemiakové šklbance a to tak, že som lyžicu namočila do masti, nabrala som a vyklopila do zapekacej misy vedľa uloženého rebra.Striedala som jedno rebro, jeden šklbanec postupne, kým sa neminuli
  3. všetky ingrediencie.Vrch rebier a šklbancov so posypala zvyškom dusenej kapusty a dala do trúby zapiecť na 200 st.15 min. Za túto dobu rebrá krásne schrumkaveli aj šklbance dostali svetlozlatú farbu.Nezostáva mi nič iné, iba popriať k tejto fajnote dobrú chuť..