Zapekaná zelenina a zeleninová polievka s cestovinovími nokami

Autor receptu: stef

Tento recept je veľmi rýchly a praktický, pretože zabijete 2 muchy 1 ranou :). Výroba je veľmi jednoduchá. Varíte zeleninu, tým pádom máte základ aj na zeleninovú polievku, do ktorej pridáte po troche pokrájanej zeleniny na drobno a ostatnú zeleninu - väčšie kúsky vyberiete a pokračujete vo výrobe zapekanej zeleniny. Do uvarenej zeleninovej polievky pridáte cestovinové noky, ktoré si pripravíte z 1 vajíčka, hladkej múky a troche vody. Cesto musí byť polotuhé, na záver pridáte 2 PL olivov. oleja.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Polievka : Všetku zeleninu varíme spolu vo väčšom hrnci nakrájanú na väčšie kúsky. Ak je polouvarená, vyberieme na tanier. Časť pokrájame na malé kúsky a dovaríme. Pridáme noky vyrobené z vody, hladkej múky a vajíčka. Polievku okoreníme, osolíme a pridáme 2 PL olivového oleja. Do už uvarenej polievky môžeme pridať petržlenovú vňať. Myslím, si , že každý má rád zeleninovú polievku a vie ako vyzerá s nokami.
  2. Vybranú zeleninu porežeme na stredne veľké kúsky a striedavo ukladáme do vymastenej olivovým olejom zapekacej nádoby tak, aby sa nám striedali druhy zeleniny. Ak je nádoba plná pripravíme si z mlieka, vajíčka, hladkej múky zmes, ktorú okoreníme a osolíme, primiešame petržlenovú vňať.Všetku stredne hustú hmotu vylejeme rovnomerne na zeleninu a pečieme pri 200 - 220 C asi 35 - 40 minút.