Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát (fotorecept)
Autor receptu: jazavka
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu a iný šalát, ako dezert sme mali hroznovú bublaninu.
8 porcií |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke v ktorej sme rozmiešali 2 ČL sladkej papriky.
- Obalené mäso sprudka opečieme na oleji.
- Medzi tým si na cibuľke podusíme šampiňóny...
- Opečené mäso dávame na vymastený pekáč, navrstvime naň šampiňóny, ktoré prikryjeme šunkou a na vrch poukladáme plátky syra.
- V smotane a v mlieku rozmiešame vajíčka, zalejeme tým mäso a dáme zapiecť. Zapekáme prvých 10 minút na 200 stupňov, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopečieme - maximálne 30 minút. (alebo každý podľa svojej rúry)
- Príloha - "šťouchané brambory" - uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme, na panvičke si opražíme si slaninku, pridáme cibuľku, popražíme a pridáme k zemiakom. V mlieku roztopíme maslo a nalejeme na zemiaky. Všetko spolu "pošťouchame"...
- Šalát:
Pokrájame paradajky, pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme, urobíme zálievku z cukru, octu a vody a pridáme do šalátu, dochutíme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou.
- a prajem Vám dobrú chuť...