Zapekaná cuketa s fašírkovou plackou (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Dobrý sused mi dal veľkú cuketu,čo s ňou? Nezvyknem také veľké kupovať,ale som ju využila časť na pyré so zeleninou na večeru a časť na tento obed.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu nakrájame na plátky cca 1,5 cm,očistíme a pripravíme si plech.
- Plech tenko potrieme masťou a dáme zapiecť z obidvoch strán cca 15 min.Opečené dáme na tanier,ak sú tenké,tak aj 2 ks a trocha posolíme.
- Pridáme zamiakovú kašu a na vrch fašírkovú placku,ktorú sme pripravili z mletého mäsa,vajíčka,cesnaku,majoránky,soli a trocha strúhanky.
- Ozdobíme zeleninou podľa chuti.Pretože mi zvýšilo mleté mäso,urobila som pár bravčoviniek,ktoré niekedy dávno predávali v Košiciach na hlavnej ulici.Opekané bravčovinky uložené na chlebík s horčicou a posypané cibuľkou,na drobno nakrájanou. DOBRÚ CHUŤ !