Zapekaná cuketa s fašírkovou plackou (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Dobrý sused mi dal veľkú cuketu,čo s ňou? Nezvyknem také veľké kupovať,ale som ju využila časť na pyré so zeleninou na večeru a časť na tento obed.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu nakrájame na plátky cca 1,5 cm,očistíme a pripravíme si plech.
  2. Plech tenko potrieme masťou a dáme zapiecť z obidvoch strán cca 15 min.Opečené dáme na tanier,ak sú tenké,tak aj 2 ks a trocha posolíme.
  3. Pridáme zamiakovú kašu a na vrch fašírkovú placku,ktorú sme pripravili z mletého mäsa,vajíčka,cesnaku,majoránky,soli a trocha strúhanky.
  4. Ozdobíme zeleninou podľa chuti.Pretože mi zvýšilo mleté mäso,urobila som pár bravčoviniek,ktoré niekedy dávno predávali v Košiciach na hlavnej ulici.Opekané bravčovinky uložené na chlebík s horčicou a posypané cibuľkou,na drobno nakrájanou. DOBRÚ CHUŤ !