Zapekaná cestovina s cuketou a ovčím syrom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Využívam úrodu zo záhrady a manžel bol pri bačoiy na salaši na čerstvý syr,.U nás syr dlho nevydrží a preto som pripravila jedlo podľa mojej chutí.Väčšinou pri varení plním priania mojich blízkych.Na moje prekvapenie chutilo aj ostatným a ešte aj babka susedka k nám zavítala,tak sa ušlo aj jej,
4-6 porcie |
20-25 minút príprava |
45-50 minút na 160 °C |
Postup
- Cestovinu si uvaríme v dobré osolenej vode,cuketu ,mrkvu a syr si nastrúhame,
- cibuľu a papriku nakrájame na drobno a premiešame.Pridáme žltky,prelisujeme cesnak,premiešame.
- z bielkov vyčľaháme tuhý sneh,doň som zamiešala múku,
- a pridala som k cukete.Zľahka premiešame.Nesolíme,aby cuketa netustila veľa vody,stačí posoliť po upečení podľa chutí.IBA POPEPRíME.
- Na zapekanie som pozžila liatinovú misku.Na dno som dala trocha oleja,(ked to dáte do keramickej misky,tak vymastiť maslom.)Dala som vrstvu cestovín,zeleninu,
- Ja som mala v chladničke šunkovú salámu,tak som do stredu poukládala,aby sa aj chlapom rátalo...(môže byť bez šunky), na to som dala polovicu ovčieho syra,
- ...cestovinu,zeleninu,troškasom popeprila,
- a na vrch som dala ostatok syra.Dáme piecť du rúry.