Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/

tinca - fotkatinca, 19. februára 2010

Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho obaľovať, nevyteká na panvici /i keď tomu sa dá Zobraziť celý popisNápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho obaľovať, nevyteká na panvici /i keď tomu sa dá pomôcť/, nie je nasiaknutý olejom a nahradí nám klasický vyprážaný syr.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
4 ks
na vymaz.
na vysyp.
4 ks




Postup

  1. 1

    Syr nastrúhame, šunku nakrájame na kocočky. Misky /šálky/ si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Potom už len vrstvíme syr, šunku, vklepneme na ňu vajíčko a znovu šunku. Nakoniec zasypeme syrom.

  2. 2

    Misky uložíme do vyššieho plechu a dolejeme vodou do polovice misiek. Šupneme zapiecť na 25 minút pri teplote 200 st.C.

  3. 3

    Rada navyše: podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiačkami, opek. zemiak. hranolkami s tatarkou alebo bez nej, ako je komu na skus. Ja zvyknem namiesto tatarky zmiešať kyslú smotanu s korením na špagety. A keď máme hostí detičky,tak do stredu na tanier dáme zapekaný syr, obložíme ho hranolkami rôznych veľkostí ako slniečko, na syr namaľujeme kečupom očká, ústa a radosť je ako z rozprávky a verte bude chutiť aj zdravo. Vyprážaný syr-klasiku už vôbec nerobím !!

Diskusia k receptu

sovka62
Dobrý nápad. Takto by sa to asi dokonca dalo stráviť bez zažívacích ťažkostí. Určite vyskúšam.
zlatkoo
Môže to byť chutné, len neviem, aké to majú byť misky?
jarulik
paci sa mi to skusim. isto mi to bude chutit syr mam rada
kaval
Skúsim to urobiť,zaujímavý recept,syry zbožňujem v každej podobe..
komodor
Vyskúšal som a u nás už vyprážanému syru odzvonilo. Ďakujem za výborný nápad.
cistinka
Ja mám tento recept odskúšaný a môžem ho vrele doporučiť...
gabili
no syr máme radi tak to určite vyskúšam, len problem budu tie misky
tinca
Ahojte, misky musia byť ohňovzdorné/trebars na puding, len väčšie, vzhľadom na obsah./, ale sú vo vode tak nehrozí popraskanie. Ja tiež milujem vypr. syr ,len môj cholesterol ho nepovoľuje a tak som vďačná, že tento recept mám, už iný nerobím,nie je mastný ,je výborný, deckám ho možno ozdobiť ako píšem. Už ani neviem od koho recept mám, /nie je to môj výmysel, priznávam sa/,ale je fakt šetrný. Môžu ho aj seniori !!!! P.S. Martinka mafinky sú na to asi malé???neviem.
tinca
Ahoj gbili už som odpísala, prečítaj si. Pá-pa T.
horvatocka
Ahojte, nemusia byť misky, ja to robím v hrnčekoch, ktoré používame na mlieko. Je naozaj super.
anjelica
uuuzasny recept..,len neviem kolko vody mam dat(do pol.salok,cize nad syr...,alebo to bude do polovice obsahu salky...,ma to zakryvat celu masu)..prosim poradte...dakujem
katka78
@tinca , ďakujem za tento recept. Vyskúšala som, ale všetko do jednej formy, takže vyzerá ako roláda. Dobrý tip aj ako zúžitkovať zvyšky syru a šunky v chladničke.


1x tinca
tinca
@katka78 no to bol recept,ktorý som pridala po prihlásení na Vareche medzi prvými t.j.ešte som nevedela pridávať fotky. Ak to budem robiť,tak doplním foto. Potešila si ma so super nápadom,ktorý vyzerá skvele,díky:)
babinka
@katka78 ma inspirovala k dalsiemu vyuzitiu tvojho receptu. Urobim to vo forme na srnci chrbat, bude to raz dva hotove, dakujem vam obom
motyka
Veľmi ma recept zaujal - aj nápad @katky78. Dievčatá prosím odpovedzte, pokiaľ ste to niektorá robila. Neprilepilo sa Vám to na formu - srnčí chrbát? Myslím na tú obyčajnú plechovú. Ďakujem.
tinca
@motyka , keď si dobre vytrieš a vysypeš misky alebo formu ako @katka isto sa ti neprilepí:) Ja tiež robím aj vo forme, ak je to pre viac papákov:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia