Zapečený plnený baklažán (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Videla som podobný recept v bešamelovej omáčke a tak som trocha experimentovala...

4O minút
príprava
2O minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv očistíme baklažán,nakrájame pozdĺž na plátky, posolíme z obidvoch strán a necháme stáť asi 15 min.Solením stratí trpko-horkú príchuť,potom osušíme a opečieme z obidvoch strán na panvici.
  2. Pripravíme si mleté mäso,pridáme zvyšný baklažán nakrájaný na malé kocky,posolíme,okoreníme a na cibuľke i cesnaku podusíme.Nakoniec pridáme vajíčko a majorán.
  3. Touto zmesou plníme baklažánové plátky,posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre asi 2O min. pri teplote 2OO°C
  4. Na prílohu si pripravíme plnené paradajky zemiakovou kašou,ktorú ochutíme maslom,soľou,strúhaným muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou. S baklažánom zapečieme v rúre a plnku môžeme posypať tiež strúhaným syrom.
  5. Podávame ozdobené rôznou zeleninou.Dobrú chuť!