Zapečený plnený baklažán (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Videla som podobný recept v bešamelovej omáčke a tak som trocha experimentovala...
4O minút príprava |
2O minút na 200 °C |
Postup
- Najprv očistíme baklažán,nakrájame pozdĺž na plátky, posolíme z obidvoch strán a necháme stáť asi 15 min.Solením stratí trpko-horkú príchuť,potom osušíme a opečieme z obidvoch strán na panvici.
- Pripravíme si mleté mäso,pridáme zvyšný baklažán nakrájaný na malé kocky,posolíme,okoreníme a na cibuľke i cesnaku podusíme.Nakoniec pridáme vajíčko a majorán.
- Touto zmesou plníme baklažánové plátky,posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre asi 2O min. pri teplote 2OO°C
- Na prílohu si pripravíme plnené paradajky zemiakovou kašou,ktorú ochutíme maslom,soľou,strúhaným muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou. S baklažánom zapečieme v rúre a plnku môžeme posypať tiež strúhaným syrom.
- Podávame ozdobené rôznou zeleninou.Dobrú chuť!