Zapečený ovčí syr
Autor receptu: redakcia
Postup- Lístkové cesto necháme
trocha zmäknúť. Čerstvý
ovčí syr rozpučíme. Na
panvici roztopíme maslo,
primiešame múku, prilejeme
mlieko a za občasného
miešania povaríme asi
5 minút.
- Potom omáčku
trocha osolíme, okoreníme
a za občasného premiešania
ju necháme vychladnúť.
Nakoniec do vychladnutej
omáčky zamiešame vajcia
a rozpučený ovčí syr.
- Lístkové cesto rozvaľkáme na
6 kruhov veľkých ako tortová
forma a všetky na vrchnej
strane potrieme maslom.
Aj formu s odnímateľným
dnom vymastíme maslom,
uložíme do nej jeden kruh
cesta, natrieme ho tenkou
vrstvou syra, prikryjeme
ďalším kruhom a znova
rozložíme vrstvu syra.
- Postup
opakujeme, až kým všetky
kruhy cesta neuložíme do
formy. Nakoniec priložíme
posledný kruh cesta
a pečieme v mierne vyhriatej
rúre asi hodinu.
- Po upečení
formu otvoríme, pokrm
vyberieme a nakrájame na
rezy ako tortu.
|