Zapečený karfiol trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

Karfiol, šampiňóny, cibuľa, kyslá smotana, tvrdý syr, olej, soľ, čierne korenie

2-3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Karfiol umyjeme a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Cibuľku očistíme, nakrájame a speníme na masti do zlatista. Potom pridáme k cibuľke šampiňóny (malá konzerva stačí), môžeme daj aj čerstvé ak máme. 5-7 min. dusíme. Keď to máme pripravené, vymastíme si zapekaciu misu poukladáme do nej karfiol. Na to vylejeme cibuľku so šampiňónami posypeme strúhankou. Potom dáme kôpky kyslej somtany, posypeme vniatkou alebo mladou cibuľkou dáme zapiecť na 5-10 min.
  2. Po 10 min. karfiol vyberieme z rúry, posypeme to ešte strúhaným syrom a dáme dopiecť na 5 min. Ako prílohu si pripravíme šalátik podľa ročného obdobia.
  3. Príloha: hlávkový šalát, reďkovka, cibuľka, paradajka, olivový olej, soľ.