Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.
  2. Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak a najemnučko pokrájanú cibuľu. Pridáme drvené paradajky, okoreníme a osolíme. Nakoniec pridáme posekanú bazalku.
  3. Kolieska baklažánu opečieme nasucho na panvici alebo na grile. Mali by byť dostatočne prepečené, aby sa uzatvorili. Na záver ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
  4. Na grilované kolieska baklažánu naukladáme nakrájanú rajčinu. Každú vrstvu posypeme strúhaným parmezánom a na vrch položíme koliesko mozarelly. Zapekáme, kým sa mozarella neroztečie. Potom navrstvíme všetky tri kôpky na seba, a na záver pridáme rajčinovú omáčku. Dozdobíme bazalkou.