Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 19. novembra 2016
Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutný a jednoduchý obed alebo večera ;-P

Suroviny

3 ks
6 - 7 ks
4 ks
2 ks
3 ks
2-3 ČL
2 ČL
1 - 2 PL
podľa chuti
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Prichystáme si zeleninu. Ja tu mam menšie papriky a paradajky, tak som dala viac :-) ale inak postačia zo 4 papriky a 2 - 3 paradajky. Záleží od veľkosti, ani to nie je dobré, ak tam budete mať veľa toho. Ďalej 2 veľké cibule, 6 - 7 stredne veľkých zemiakov a kuracie stehná. Každé stehno som pokrájala na 5 častí,aj s kosťami.

    Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame si všetko rovno do pekáča. Cibuľu na mesiačiky, zemiaky na väčšie kúsky a papriku na také hrubšie pásy. Priložíme aj mäso a celé posypeme soľou podľa potreby, paprikou,korením, tymianom, citr. trávou, pololievame dobre olejom a poriadne premiešame. Uhladíme, aby bolo všade rovnako a aby bolo mäso podľa možnosti naspodku. Naukladáme hore, dole pokrájané paradajky a nakoniec dáme na vrch vyžmýkanú kyslú kapustu. Ja dávam len na polovicu plechu, takto si stravníci môžu vybrat, či chcú s kapustou alebo bez :-) Podľa chuti si môžete do toho nakrájať aj štipľavú papriku :-) je vynikajúce, keď trocha štipká. A napokon pekáč dáme do rúry rozohriatej na 190 °C na cca 25 minút.

    Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tých 25-ich minútach, keď už vidíte, že kapusta chytila farbu a obsah pekáča sa už začal piecť, pekáč vyberieme z rúry a len zľahka položíme naň kúsok alobalu. Nezakryte celkom všade, inak sa obsah začne akoby variť a pustí kopu štavy :-) Takto pečieme cca 30 minút. Ja zvyknem pozrieť po 25-ich minútach, vtedy je tam už dostatok šťavy a celkovo to zmenilo farbu. Vyberieme z rúry, opatrne lopatkou poprevraciame, trocha popolievame vrch olejom a dáme naspäť dopiecť. U mňa taká pol hodinka. Nadbytočná šťava za ten čas vyvrie a celé sa nám to krásne zapečie :-) Ja to posledné 2 minútky dávam narýchlo ešte z hora opiecť, aby to chytilo ešte krajšiu, opečenejšiu farbu :-)

    Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedlo je málo prácne, jednoduché a pritom chutí výborne ;-) Prajem dobrú chuť..

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Paráda ja takéto receptíky môžem hneď ukladám ;) U mňa 5* pochvala :) Pošli jednu porciu k obedíku mňááám ;)
haji
Recept je fajnový a plechové či pekáčové recepty jsou moje oblíbené. Díky za recceptík milá @Cesminaz !
siisa
Veľmi chutné jedlo si vymyslela, viem si predstaviť, ako sa tie chute navzájom prepoja a celé jedlo má úžasnú chuť. Výhoda je, že nemusí pri tom človek stáť. Určite niekedy zrealizujem. Si šikovná
klukodvody
No srdečně zdravíme a moc pěkný recept, který už je v k.k. a je to další jídlo, na které se mohu těšit. Ještě tak měsíc a už se snad budeme moct pořádně najíst. Manželka trpí se mnou a tak se to dá vydržet. Díky za další Tvůj recept.
mijaita
@cesminaz ty brambory ti v zeli zmeknou? I v zelnacce (kapustnici) zustanou lehce sklovite a ne dobre. Zasadne varim zvlast. Nebo jim to v zeli, kde neni voda kysela, nevadi?
cesminaz
@Bambulkaaaa dakujem :-) Poslala by som,ale dnes na raňajky zjedol syn poslednu porciu :-) @Haji @Siisa @Izabelka @Klukodvody dakujem vam za mile slova :-) Mila @Mijaita zemiaky,ako aj mäso,vsetko je presne dobré mäkke :-) Takto ako je to v recepte,sa to vsetko spolu udusi/upečie.Zemiaky su mäkke,ale pritom nie rozmačkané.A nakoniec aj opečené ;-P Vôbec sa nemusis báť :-)
marienka44
Aj ja sa pripajam k pochvale a dakujem za inspiraciu. Prave rozmyslam, co s kuracími nohami a kyslou kapustou. Este raz vdaka a velka pochvala.
marienka44
Tak už je obed hotový. Nemala som paradajku, tak som tam zamiesala kúsky tekvice hokaido. Je to mierne stipľavé od chilli papričky a šťavnaté. Recept ukladám do KK.


marienka44
Piekla som v hlinenom Rímskom pekáči presne podľa receptu, hlavne doby pečenia som dodržala. Je to výborná chuť a hlavne ako Eintopf.
veronika353
Taky se mi tento recept moc líbí,ukládám a zkusím upéct v římském hrnci.Už jsem ho dlouho nepoužívala a tak je načase ho vyvětrat :-)
jack
Podobne robím živánsku,.A mäsko používam kur.stehna vykostené.Hlavne tam musí byť veľa cibule,paradajky aj papriky...Tvoj receptík je super a s kapustou,hotové nebíčko v papuľke.
cesminaz
Mila @Monty budem sa tesit ak vam aj toto jedlo zachuti :-) Je to jednoduche a rychle,no hlavne velmi chutne ;-) @Jack aj ja robim živansku ako vravis,len tam uz davam na male kusky pokrajane mäso.Menim kuracie,jahnacie aj telacie :-) @Jang @Heliska dakujem za nahliadnutie a mile slova ;-) @Katerin vdaka za link,urcite su aj tie zemiaky velmi chutne :-) @Veronika353 budem rada,ak skusis.V hrnci to bude sice inaksie nez na plechu,lebo vtom ostane viac štavy a menej sa to popečie,kedze je to hlboke,ale bude iste tiez vynikajuce ;-)
cesminaz
Mila @Marienka44 vyborny obed si pripravila :-) Velmi sa tesim tvojej sprave! Dakujem za vyskusanie a tvoju odozvu aj s fotkami :-) Pekny den prajem!
babucka
Urcite vyskusam,mam rada taketo recepty ,malo roboty ale uzasne chute z jedneho pekaca,zase o cosi mudrejsia, vdaka za vynikajuci recept
kecemis
Vyzera to lakavo. A ja nemam problem u nas z delenim s alebo bez. My sme vsetci kapustozruti, takze si ho radim do kolonky vyskusat cim skor.
cesminaz
@Babucka presne ako vravis,malo pracne,pecie sa vlastne samo :-)) Budem rada ak vyskusas. Mili @Kecemis kapustu si kludne mozes dat na cely vrch podla chuti :-) Ja davam len na polovicu,lebo mensi syn nema bohvieako v laske kyslu kapustu :-)
alena45
kto by nemal rád takéto recepty ! S inou skladbou zeleniny si pečiem kuracie stehná v remoske na chalupe. Aj na remosku sú tieto recepty veľmi dobré.
Ale občas dostanem záchvat a na veľkej vrstve kyslej kapusty upečiem stehná a nič k tomu nejem, len tak spolu. Často to jesť nemôžem, kyslá kapusta je pre mňa slaná, nie kyslá.
Super !
mariamka
toto ma asi pockalo :) kapusticka vykysla a uz-uz ze idem robit skladane zemiaky taka klasika s klobaskou, ale nieco mi svitlo, ze tu bolo, nebolo daleko k cinu, je to ovela lepsie /ako sme mysleli :))/ dakujem za perfektny rcp @Cesminka , ja som tam prifarila trosku slaninky aj klobasky, vsetci si pochvalovali, fotka, len take "zostatky" :)


cesminaz
Draha @Mariamka velmi sa tesim tvojej odozve ;-) Jasne,ze si moze tam kazdy pridat este nieco podla chuti.Hlavne je,ze vam chutilo a ze si bola spokojna :-) dakujem ti za vyskusanie a aj za odozvu s fotkou! Krasny den prajem ;-P @Alena45 iste je velmi chutne aj tebou spominana verzia s inou zeleninou :-) Kyslu kapustu jest samotnu bez prilohy vo velkom mnozstve je trocha neprijemne na zaludok.Ale ked mas ktomu/v tom zemiaky ako tu,tak to nieje problem :-) Ja som to jedla same,ale manzel a deti uz s chlebom :-) Proste komu ako chuti :-)
salinka
@Cesminka , dakujem pekne za recept. Pouzila som morcacie stehno, inac vsetko podla teba. Zaujimava kombinacia potravin a vyborna vysledna chut. Tymian tomu dodal naladu exotickej dovolenky:-) Chvalime.


cesminaz
Milá @Salinka ani nevies,ako velmi ma tvoja sprava potesila! :-) Som velmi rada,ze si vyskusala a ze vam chutilo.S morčacím som este neskusala,zmäklo ti normálne? Lebo morčacie sa inak dlhšie varí,než kuracie.By som nabudúce aj ja skusila s morčacim :-) Dakujem ti pekne aj za tvoju fotku a pozdravujem ;-D
salinka
@Cesminka , odpisujem ti neskoro, mam mensie absencie na Vareche:-( Masko sa za hodinku urobilo, asi ta morka nebola sportovo zalozena:-) Tento recept sme si velmi oblubili, uz som ho robila aj s kuracim. Velmi chutne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia