Zapečený chlieb
Zapečené syrové chlebíky (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Zapečené chlebíky pozná hádam každý. Sú to výborné a
ľahké raňajky, ktoré
zvládnu pripraviť aj deti :-) Pridávam pre inšpiráciu aj
takúto obmenu :-)
15 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Asi 1 h pred prípravou som nastrúhala 3 strúčiky cesnaku, naliala k nemu trocha rastlinného oleja, pridala trocha soli a ešte lyžicou dobre pomačkala. Do druhej mištičky som dala 2 KL bazalky, priliala trocha olivového a trocha ľanového oleja. Premiešala a nechala postáť. Ďalej si zatiaľ pripravíme chlieb alebo pečivo podľa vlastnej voľby. Ďalej mozzarellu a údený syr plátkový. Množstvo surovín si už upraví každý sám podľa počtu stravníkov :-)
- Chlebíky poukladáme na mriežku s alobalom. Najprv natrieme každý chlebík cesnakom a potom aj s bazalkovým olejom - netreba šetriť :-) Následne naukladáme na chlebíky syr. Ja som dala na jednu polovicu len samú mozzarellu a na druhú najprv plátok udeného syra a naň ešte mozzarellu. Na vrch niekoľkých chlebíkov som nasypala oregano a štipľavú papriku. A na ostatné čiernu rascu. Ale posypať si ich môžte podľa vlastnej chuti ľubovolne :-) Chlebíky trošku osolíme a dáme do rúry zapiecť. Mne sa piekli 15 minút.
- Za pár minút máme na stole výborné raňajky alebo dokonca aj večeru ;-P
Sú strašne chutné, najmä tie v kombinácii s údeným syrom a oreganom :-) U nás doma je zvykom ku takýmto chlebíkom podávať dobrú "redšiu" polievku :-) Ale hodí sa k nim aj pohár chladeného Ayranu.
Dobrú chuť!