Zapečené špagety (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Videla som na internete zapečené špagety v muffinových formičkách. Nedalo mi to a dne som vyskúšala.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Neuvádzam množstvá, tie si každý dá podľa toho koľko porcií chce robiť. Ja som uvarila asi pol balíka cestovín. Potom som si trochu vymastila muffínové formičky aj keď sú silikónové a poukladala som do nich špagety.
  2. Na to nalejeme paradajkovú omáčku, ktorú som si urobila nasledovne.: Paradajky som prekrojila na polovicu a na veľkých slzičkách som ich nastrúhala, pridala som trochu soli,korenia, oregano,4 stručky cesnaku a olivový olej. Dobre som rozmiešala a po 2 kávové lyžičky naliala na špagety.
  3. Pomlela som si mäso do ktorého som si pridala.: 1 vajíčko, trocha soli, korenia, mletú rascu, malú cibuľku, cesnak a majoránku. Dobre premiešala a robila guľky ktoré som trochu obalila v strúhanke a poukladala na špagety poliate paradajkovou omáčkou.
  4. Na koniec som to ešte popolievala paradajkovou omáčkou a dala do predhriatej rúry zapiecť. Piekla som na 220 stupňov 30 minút.
  5. Takto to vypadá keď to vyberiete z furmičiek.
  6. Posypala som na teplé trochu postrúhaný syr, pekne sa mi rozpustil.
  7. Ešte ozdobiť a ide sa ochutnávať.
  8. Takto si pochutil manžel.
  9. Skúsila som a výborne nám to chutilo, ešte sme mali brokolicovú polievočku. Bola vnučka, ktorá zbožňuje moju brokolicovú polievku a miluje špagety. Tak čo by ste neuvarili našim milovaným vnúčatám?