Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Zmrzlina a maliny schované v snehovej perinke a zapečené v rúre - tak tomu je ťažké odolať. Po ochutnaní tohto rafinovaného dezertu moji hostia svorne skonštatovali, že lepší dezert ešte nejedli. Veď len si predstavme prelínanie takých chutí ako je káva, čokoláda, zmrzlina, maliny.....Týmto dezertom si určite vyslúžite obdiv aj tých najväčších gurmánov.

6-9
porcií
90 minút
príprava
15/4 minút
na 180/250 °C

Suroviny

Postup

  1. Nezabudnime, že zmrzlinu si pripravíme deň vopred. Ak si chceme prípravu uľahčiť, tak si ju kúpime. Vyšľaháme šľahačku
  2. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Rozdelíme na polovicu, do jednej vmiešame tuhú čiernu kávu a do druhej roztopenú čokoládu(nad parou alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť(premiešavame).
  4. Do vychladenej kávovej a čokoládovej zmesi primiešame najprv sneh a potom šľahačku.
  5. Pripravené zmrzlinové zmesi dáme do vhodných nádob a zmrazíme. Ja som robila dvojitú dávku zmrzliny, tak jej je trochu viac.
  6. Upečieme si piškótový plát: Vymiešame do peny žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielkov a kryštálového cukru vyššľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi. Kávu, kakao, múku a škróbovú múčku zapracujeme do vaječnej zmesi a nakoniec vmiešamee hrozienka.
  7. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút pri 180st.C.
  8. Necháme vychladnúť a vykrojíme 6-9 koliesok(podľa toho, aké veľké iglu chceme podávať).Pri väčšom počte však musíme rátať aj so snehom z viac bielkov. Tu sú pripravené kruhy.
  9. IGLU: z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Rúru predhrejeme na 250st.C. Na každé piškótové koliesko dáme kopček čokoládovej zmrzliny, pridáme maliny a kopček kávovej zmrzliny. Potrieme snehom a pečieme 4 min. Hneď podávame.