Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 4. októbra 2010
Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept)
Foto: alexdidi

Zmrzlina a maliny schované v snehovej perinke a zapečené v rúre - tak tomu je ťažké odolať. Po ochutnaní tohto rafinovaného dezertu moji hostia Zobraziť celý popisZmrzlina a maliny schované v snehovej perinke a zapečené v rúre - tak tomu je ťažké odolať. Po ochutnaní tohto rafinovaného dezertu moji hostia svorne skonštatovali, že lepší dezert ešte nejedli. Veď len si predstavme prelínanie takých chutí ako je káva, čokoláda, zmrzlina, maliny.....Týmto dezertom si určite vyslúžite obdiv aj tých najväčších gurmánov.

6-9
porcií
90 minút
príprava
15/4 minút
na 180/250 °C

Suroviny

ZMRZLINA:
500 ml
2 ks
100 g
4 PL jemný
100 g
2 PL
PIŠKÓTOVÝ PLÁT:
2 ks
30 g
30 g jemný
2 PL
30 g
30 g
10 g
10 g
2 PL
IGLU:
3 ks
150 g jemný
250 g (môžu byť aj mrazené)




Postup

  1. 1

    Nezabudnime, že zmrzlinu si pripravíme deň vopred. Ak si chceme prípravu uľahčiť, tak si ju kúpime. Vyšľaháme šľahačku

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Rozdelíme na polovicu, do jednej vmiešame tuhú čiernu kávu a do druhej roztopenú čokoládu(nad parou alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť(premiešavame).

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladenej kávovej a čokoládovej zmesi primiešame najprv sneh a potom šľahačku.

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené zmrzlinové zmesi dáme do vhodných nádob a zmrazíme. Ja som robila dvojitú dávku zmrzliny, tak jej je trochu viac.

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme si piškótový plát: Vymiešame do peny žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielkov a kryštálového cukru vyššľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi. Kávu, kakao, múku a škróbovú múčku zapracujeme do vaječnej zmesi a nakoniec vmiešamee hrozienka.

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút pri 180st.C.

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme vychladnúť a vykrojíme 6-9 koliesok(podľa toho, aké veľké iglu chceme podávať).Pri väčšom počte však musíme rátať aj so snehom z viac bielkov. Tu sú pripravené kruhy.

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    IGLU: z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Rúru predhrejeme na 250st.C. Na každé piškótové koliesko dáme kopček čokoládovej zmrzliny, pridáme maliny a kopček kávovej zmrzliny. Potrieme snehom a pečieme 4 min. Hneď podávame.

    Zapečené Snehové iglu so zmrzlinou a malinami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Ojoj, hneď by som si dala, aj napriek takej neskorej hodine. A nemala by som ani výčitky svedomia. Na pečenie zmrzliny som doteraz nenazbierala odvahu, ale toto určite vyskúšam.
babav
Krasna,pracna maskrta! Zrejme sa ti oplatili zasluzenym
uspechom ;-)
alexdidi
@babav , naozaj boli priam nadšení...ono to je veľmi chutné a zaujímavá chuť zmrzliny a teplého snehu....prácna sa Ti zdá práve tou prípravou zmrzliny, ale tú si pripravujem vo väčšom množstve do mrazáku často(aj teraz som robila z 1l šľahačky). A keď už zmrzlinu máš, tak ide vlastne o upečenie jednej piškóty a vyšľahanie snehu....a aj tá vychutnávka pohľadom stjí za to, len nie dlho, lebo sa roztopí....
celka
To by byl senzační moučník na různé oslavy.
claretka
To musím čo najskôr vyskúšať. Vyzerá to neskutočne dobre.
darinocka
Kedysi som robievala tento recept,poznám ho ako Horiacu zapečenú zmrzlinu.Zvykla som ešte namočiť kocky cukru do kvalitnejšieho alkoholu alebo viacstupňového liehu,rožkom ich zastrčiť do zmrzky,zahasiť svetlo,kocky cukru zapáliť a efekt je úžasný.
alexdidi
Vyborny napad, ktory urcite vyskusam....milujem taketo rozne prekvapenia pri servirovani...dakujem za napad
babidka
akosi som ten receptik prehliadla / v case uverejnenia som mala ine starosti - scerstvo narodenou vnuckou :-)/ a az po tvojom upozorneni som sa k nemu dostala . je to nadherne ! Zmrzlinu sa mi velmi nechce robit -ale clovek nikdy nevie:-)- ale takto sa mi to tiez velmi paci a vyskusam aj tento uzasny receptik.....
alexdidi
@babidka , ďakujem...samozrejme, že z kúpenej bude iglu rovnako dobré, veď ich je mnoho kvalitných a veľmi dobrých...
ethanel
Dobry den mila alexdidi mate zaujimavy recept a vyzera to lakavo ale ,, par veci by som zmenil alebo by som len chcel poradit,, prepacte ze Vam do toho fusujem nechcem Vas urazit alebo poucat, urcite ste vyborna gazdinka ... cesto po upeceni mate vychladnute to je vporiadku ale ak tam date zmrzlinu a maliny ,, teda na fotke to dobre vidiet nieje ale zda sa mi ta zmrzlina roztopena tazko povedat podla fotky, mozno to tak ma byt ,, ja by som len chcel poradit ,, kombinacia malin a kavovej zmrzliny mi nesedi ta cokoladova je v poriadku mozno by som pridal skor vanilkovu alebo malinovu pretoze maliny, cokolada a kava sa mi moc chutovo biju ,, no to hlavne co chcem podotknut skuste po umiestneni malin a zmrzliny vlozit vsetko do mrazaku na 10-15 min potom natiahnut sneh a dalej postupovat ako ste pisala ... este raz sa ospravedlnujem ak som urazil ... tu len pripajam link na podobny recept co som sem pridal a na fotke je vidiet ze zmrzlina je stale v tuhom stave dufam ze sa nenahnevate ... prajem krasny den
 varecha.pravda.sk/recepty/pecena-alaska/25753-recept.html...
alexdidi
Určite sa nehnevám,veď učíme sa celý život a dobrá rada mi vždy dobre padne.Práve preto som písala,že skúsim podľa teba,teda dať najprv zmraziť aj s piškótou,lebo keď som robila viac porcií,tak som sa musela naozaj veľmi ponáhľať,aby sa zmrzlina neroztopila a aj tak nebola úplne tuhá.A čo sa týka druhu zmrzliny,určite je najlepšia hlavne k ovociu vanilková,ktorá pôsobí akoby neutrálne,ale skúšala som aj iné chute a nebolo to zlé.Výborné bolo aj s citrónovou či limetkovou zmrzlinou.A za rady naozaj ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia